CRNA GORA

Protest vatrogasaca ispred zgrade Vlade, čekaju da im se Abazović obrati

Nećemo dozvoliti politizaciju eventualnih protesta, niti uplitanje pojedinaca ili organizacija koji će se sigurno oglasiti kao borci za prava vatrogasaca-spasilaca

U toku je protest vatrogasaca ispred zgrade Vlade. Screenshot / TVCG

A. Č. / CDM

26.10.2022

U toku je protest vatrogasaca ispred zgrade Vlade Crne Gore. Oni su ranije rekli da su nezadovoljni položajem, kao i “neadekvatnim obračunom” plata po programu “Evropa sad”, piše CDM.

Čekaju da im se premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović obrati.

Iz Strukovnog sindikata vatrogasaca (SSVCG) ranije su, u saopštenju, naveli da traže nastavak pregovora koje su vodili sa kolegama iz Inženjerske komore, komandirima vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i sa prestavnicima Saveza vatrogasaca o rješavanju problema u vezi sa obračunom zarada i donošenjem seta zakona kojim bi se “regulisao položaj i status vatrogasca-spasioca i protivpožarne zaštite u Crnoj Gori”.

- Ukoliko dođe do eventualnog protesta, imamo prvi put podršku komandira vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i podršku predstavnika Inženjerske komore i predstavnike Saveza vatrogasaca. Nećemo dozvoliti politizaciju eventualnih protesta, niti uplitanje pojedinaca ili organizacija koji će se sigurno oglasiti kao borci za prava vatrogasaca-spasilaca, a sve zarad ličnih interesa, jer su imali dovoljno vremena da svoju “borbu” pokažu u periodu iza nas - navodi se u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.