REGION

Mamić na rubu suza: Neće me vidjeti u zatvoru, sam ću prije toga sebi presuditi

Avaz.ba

13.9.2017

- Imam 58 godina. Djeca mi krvare. Pa nije pošteno, nije fer. Da vam kažem, već me se djeca boje, te moje tvrdoglavosti. Ne mogu vam opisati taj plač njihov: "Mi tata ne živimo od novca, od Dinama, mi hoćemo oca". Nisam patetičan, ne daj Bože to nikome doživjeti - rekao je Zdravko Mamić na rubu suza i zaključio konferenciju.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić sazvao je za danas izvanrednu konferenciju za medije, piše Večernji list.

Mamić je rekao da nije naoružan i da nikad neće biti jer nema talenta za oružje.

- Ali da se bojim, bojim se. Smrtno se bojim. Bojim se za sebe, svoju porodicu, koja je morala pobjeći glavom bez obzira iz Hrvatske, i uža i šira. A moj Zoran je izdajnik jer je izdao Dinamo i brata. Ali ga razumijem i volim i sretan sam da me je izdao jer je spasio sebe. I danas finansira studij moje djece - rekao je Mamić.

Mamić se ispričao svima koje je ikad u svom radu povrijedio.

- Ja sam samo ranjiv čovjek, čovjek koji ima mana, i u toj svojoj borbi sam radio i greške i nepravde prema nekima - rekao je Mamić.

On je rekao da je odbio policijsku zaštitu jer ne vjeruje u sistem i čelništvo policije.

- Kako ću vjerovati u sisstem i čelništvo koje zna godinama da se nad mnom vrši nasilje i teror, živog me se hoće u grob, sa svake fasade vrišti "Ubij Mamića, zakolji Mamića"... Niko ništa ne poduzima. Od koje policije ja očekujem zaštitu? Ne nude mi zaštitu da bi me zaštitili, nego da bi me imali 24 sata pod nadzorom da vide s kim komuniciram - rekao je Mamić.

Našalio se rekavši da ga je počelo zabavljati prepoznavati ljude koji ga prate, da je "poskidao" osobe i automobile.

- Recimo da me ubijete pred njihovim očima, oni ne mogu mene braniti, mogu samo registrirati. Nije im cilj zaštita, nego pratnja mene. Što ću ja, da mi uđu u krevet i gledaju... - rekao je Mamić.

Dodao je da u nikoga ne sumnja u vezi ranjavanja.

- Onaj ko donese informaciju ko je naručio atentat na mene i da to bude krunski dokaz, taj će dobiti od mene milion kuna - rekao je, dodajući da on taj novac nema, već će ga posuditi od prijatelja.

- Ja ću sebe katapultirati iz države Hrvatske, nek mi skinu postupak, ja idem iz hrvatske, a nisam kriv. Sve što ima moja uža i šira porodica, nekad dođe USKOK, sve ćemo im dobrovoljno pokloniti, neka Porezna uprava vrati 90 miliona kuna, Dinamo će imati lovu. Ja bih Hrvatsku napustio u četvrtoj sekundi. Fanatik sam za Hrvatsku i Dinamo, ali sam više fanatik za svoj život - rekao je Mamić.

- Neće me vidjeti u zatvoru, ja ću sam prije toga sebi presuditi - poručio je mamić, piše Večernji list. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.