Grabar-Kitarović u Sao Paolu završila južnoameričku turneju

POSJETE Sastala se i s Paulom Skafom

Grabar-Kitarović u Sao Paolu završila južnoameričku turneju

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je posjetom Sao Paolu završila južnoameričku turneju i u srijedu se vraća u Zagreb, saznaje se od njenih saradnika.

Grabar-Kitarović je u posljednjih deset dana obišla Argentinu, Čile i Brazil, dio svijeta u kojemu živi jedna od najbrojnijih hrvatskih zajednica.

Osim susreta s tamošnjim Hrvatima, cilj turneje bilo je jačanje bilateralnih, posebno gospodarskih odnosa s ključnim državama u Južnoj Americi.

Posljednjeg dana radne posjete Brazilu, Grabar-Kitarović se u Sao Paolu sastala s Paulom Skafom, predsjednikom Industrijske federacije istoimene brazilske savezne države.

Sagovornici su se složili kako Hrvatska i Brazil mogu snažnije poslovno sarađivati, prvenstveno u sektorima pomorskog transporta, infrastrukture, energetike, brodogradnje, poljoprivrede i trgovine.

Brazil je tradicionalno među najznačajnijim hrvatskim trgovinskim partnerima u Južnoj Americi, ali uprkos tome što je najveće gospodarstvo Južne Amerike, potencijali gospodarske saradnje nisu dovoljno iskorišteni, kazala je hrvatska predsjednica.

Podružnice u Brazilu otvorila je jedna od najboljih hrvatskih IT firmi "Infobip", a pozitivan učinak na jačanje saradnje imat će i moguće otvaranje hrvatskog generalnog konzulata u Sao Paulu.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH