HRVATSKA

"Croatia Airlines" sljedeće sedmice u štrajku

Fena
03.08.2018 11:34

Foto: Arhiv

Iz Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP) i Organizacije radnika Croatia Airlinesa (ORCA) u petak su saopćili kako piloti, stjuardese i aviomehaničari sljedeće sedmice kreću u štrajk jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi niti je potpisan kolektivni ugovor nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Nakon sastanka održanog s premijerom Andrejem Plenkovićem 6. jula, postignut je dogovor uz obećanje premijera da će se ubrzo stvoriti potrebni uvjeti, a prvenstveno postavljanje nove i kompetentne uprave u punom mandatu kako bi nakon skoro 20 mjeseci konačno potpisali kolektivni ugovor koji je temelj svih civiliziranih zapadnih aviokompanija, gdje spada i "Croatia Airlines" - stoji u saopćenju iz ORCA-e. 

Podsjećaju i da su tada odlučili odgoditi početak štrajka.

- Na našu veliku žalost, premijer nije ispunio svoju stranu dogovora te smo primorani ponovo najaviti štrajk 8. avgusta s početkom u 6 sati ujutro - najavili su.

Pritom su naglasili da im je to "posljednja opcija", ali da su primorani na taj korak nakon što ni posljednji dogovor nije urodio nikakvom reakcijom predstavnika vlasnika. 

Procjenjuje se da bi to moglo izazvati haos u srcu turističke sezone.

NA VRH