HRVATSKA

Milan Bandić do sada je već imao moždani, ugradio stent, operirao bruh i sinuse

Nije životno ugrožen

Bandić: Ponovo u bolničkom krevetu. Facebook

24sata.hr

8.12.2018

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno je završio u bolnici, ovaj put zbog plućne embolije. Kako su pojasnili ljekari, embolija je zapravo posljedica prijeloma gležnja. Bandić se u novembru pojavio pred novinarima na štakama. Tada je tek otkrio da je slomio je gležanj i završio u Traumatološkoj bolnici. 

Iz Grada Zagreba su se u subotu oglasili saopćenjem u kojem kažu da se Bandić javio na Kliniku za plućne bolesti Jordanovac zbog kašlja koji traje nekoliko dana. Dijagnosticirali su mu emboliju pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene. Navode da se liječi shodno svim smjernicama liječenja plućne embolije te da je stabilno. 

O Bandiću se oglasio i ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je rekao da gradonačelnik nije životno ugrožen.

- U dobrom je stanju, u bolnici je i životno nije ugrožen - rekao je ministar Kujundžić novinarima nakon izbornog sabora Mladeži HDZ-a.

- Gospodin Bandić je trenutno dobro. U sigurnim je rukama. I želim mu što skorije ozdravljenje - dodao je Kujundžić, koji je novinarima potvrdio i da je završena inspekcija u KBC-u Split, nakon prijave za primanje mita, a početkom sedmice bit će napisan i službeni nalaz.

Moždani i četiri operacije u dvije godine...

Također, Bandić je pokušao sakriti da ima probleme sa srcem. Javnost, ali i njegove najbliže kolege za to su saznali tek u oktobru 2017., nakon što je završio u KBC-u Zagrebu na operativnom zahvatu. Tada su mu ugradili stent zbog jakog suženja krvne žile srca i istog je dana izašao iz bolnice iako se nakon takvog zahvata u bolnici u prosjeku ostaje do 48 sati.

Bandić je 2003. imao moždani udar, koji je doživio u svom uredu. Ljekari su se tada borili za njegov život - zaustavljen mu je protok krvi u mozak tako da mu je dijagnosticirana tranzitorna ishemija bez krvarenja. No, brzo se oporavio. Hvalio se kasnije kako je u toplicama, gdje je bio na oporavku, pobijedio ljekare u košarci.

U maju prošle godine bio je na operaciji bruha, koji je dobio kada je dizao 80 kilograma težak lonac s grahom. I 2016. je bio na operaciji - čak dvije. Prvo je operirao sinuse pa mu se, budući da nije mirovao, stanje zakompliciralo te je morao na još jedan zahvat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.