HRVATSKA

Uhapšen muškarac koji je kod Zadra uzvikivao "ovo je Srbija" i kupače nazivao ustašama

36-godišnjak zatečen u pijanom stanju

Plaža Sveti Duh: Uznemireni kupači pozvali policiju. Arhiv

A. P. / Avaz.ba

3.9.2019

Zadarska policija je uhapsila 36-godišnjaka iz Knina zbog narušavanja reda i mira i vrijeđanja službenog lica.

Oni nisu obavijestili javnost o ovome događaju, a kako je naveo jedan od očevidaca, 36-godišnjak je na plaži Sveti Duh kod Zadra uzvikivao: „Ovo je Srbija“, a kupače vrijeđao nazivajući ih ustašama.

Jedan od kupača je pozvao policiju, a kako je saopćila portparol zadarske policije Ivana Grbin, nakon dojave je 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju u vidno pijanom stanju. Izmjereno mu je 2 promila alkohola u krvi.

Ivana Grbin: 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju. Zadar

- Tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, te je prisilno priveden u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je provedena kriminalistička pretraga, i tom prilikom je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Sveti Duh u Posedarju kod Zadra narušavao javni red i mir. 

Dana 30. avgusta je uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz člana 6. i člana 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (drsko i nepristojno ponašanje, omalovažavanje i vrijeđanje službene osobe), te prekršaja iz člana 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru - kazala je Grbin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.