KORONAVIRUS

U Hrvatskoj porast zaraženih u jednom danu najveći dosad

Razlog tolikom rastu je mikrolokacija na području Biograda i Zadra, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite

Vili Beroš. Agencije

Avaz.ba

27.3.2020

U Hrvatskoj je u petak popodne potvrđeno 35 novih zaraza koronavirusom, što znači da je za 24 sata oboljela 91 osoba. Razlog tolikom rastu je mikrolokacija na području Biograda i Zadra, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. 

U odnosu na 9 sati ujutro imamo povećanje pozitivnih osoba na COVID-19 za 35, tako da ukupno imamo 586 pozitivnih bolesnika - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.  

U razdoblju od 24 sata imamo povećanje za 91 bolesnika, a ministar je kao razlog tome naveo novu mikrolokaciju na području Biograda i Zadra, pri čemu vjeruje da je jače širenje zaraze počelo u biogradskoj bolnici.

- Situacija u zadarskoj bolnici brzom reakcijom epidemiologa je u potpunosti stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite - naglasio je Beroš.


Situacija u zadarskoj bolnici u potpunosti stavljena pod nadzor. Ilustracija

Dodao je kako će se bolnica u Biogradu dezinficirati te potom prenamijeniti u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti pozitivni na koronavirus.

- Testirano je ukupno 4.778 bolesnika. Drugih značajnijih promjena u kliničkom stanju i broju bolesnika na respiratoru u ovom trenutku nema - kazao je Beroš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.