HRVATSKA

SDP-ov gradonačelnik, upetljan u aferu "Janaf", spreman odstupiti s funkcije

Nakon današnjeg ispitivanja, novinarima se obratio Zoran Mataić, advokat Vinka Grgića

Saslušani Barišić i Grgić. Marko Prpić / Pixsell

Avaz.ba

19.9.2020

SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić ispitani su u USKOK-u, javljaju hrvatski mediji.

Obojici je Sabor u petak skinuo imunitet. S još 11 osoba osumnjičeni su u aferi „Janaf“. Sudac je u petak navečer odredio istražni zatvor za 10 osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Nakon današnjeg ispitivanja, novinarima se obratio Zoran Mataić, advokat Vinka Grgića.

- Moj klijent je iznio opširnu obranu. Moja pitanja je preduhitrio zamjenik direktora USKOK-a. Očitovao se o svemu, negirao je svoju krivicu i negirao je bilo kakav koruptivni dogovor. Pitanje krivnje i pitanje eventualnog istražnog zatvora su dva razdvojena pravca - rekao je Mataić, prenosi Večernji list.

Dodao je da Grgić poznaje Peteka od ranije, ali da ni u jednom trenutku nije čuo da bi se izustila ponuda o sto hiljada kuna i da bi bila prihvaćena te da to decidirano izjavljuje.

Grgić je spreman odstupiti s mjesta gradonačelnika, tvrdi Mataić.

- Ako razlog za istražni zatvor bude ponavljanje djela, a to se bude temeljilo na njegovoj funkciji, naravno da je spreman odstupiti. No spreman je odstupiti i iz moralnih razloga - ističe, javlja N1.

Na pitanje znači li to da je ostavka spremna, Mataić je kazao: "Možda malo trčim pred rudo, ali rekao bih da da".

Novinarima se obratio i Barišićev advokat. Dražen Barišić sve je porekao na ispitivanju i ne osjeća se krivim.

Advokat je kazao da s niim još nije razgovarao o mogućnosti da odstupi sa svoje funkcije.

- Gradonačelnik mora znati o tim investicijama. Osim s Petekom kontaktirao je i s drugim ljudima koji su zainteresirani za ulaganja. To je sasvim normalna stvar da gradonačelnik radi taj posao - kazao je advokat Dražena Barišića.

Nakon ispitivanja obojica će biti dovedena pred suca istrage radi određivanja istražnog zatvora. Ročište na sudu je zakazano za 14 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.