VUKOVAR

Državni sekretar izazvao haos, vrijeđao policajce, razbio vrata...

Iz PU vukovarsko-srijemske saopćili su da su 28. novembra oko 00:35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru policijski službenici zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića

G. M. / Jutarnji list

Sučić odbio dati na uvid ličnu kartu

Foto: Agencije


Ni pola sata nije prošlo od početak stupanja na snagu novih mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, a policija je imala pune ruke posla s vlasnicima i gostima ugostiteljskih objekata koji su već u startu prekršili nove mjere. 

Za javnost najzanimljiviji slučaj dolazi iz Vukovara gdje su tamošnji policajci morali privesti 61-godišnjaka i 40-godišnjaka koje su zatekli u lokalu Vukovarsko Pub u konzumiranju pića, pri čemu je mlađi priveden uz upotrebu sile, jer je odbijao poći s policajcima.

Neslužbeno, „Jutarnji list“ saznaje da je riječ o Stjepanu Sučiću (61), državnom sekretaru u ministarstvu branitelja i prvom čovjeku Ureda za zarobljene i nestale u tom ministarstvu te Krunoslavu Šeremetu, direktoru Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Iz PU vukovarsko-srijemske saopćili su da su 28. novembra oko 00:35 sati, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru policijski službenici zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

Naime, kako navodi policija, „prilikom legitimiranja jedne muške osobe (61) koja je odbijala dati na uvid ličnu kartu, druga muška osoba (40) je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir“.

Pri tome su bili neugodni prema policajcima, pozivajući se navodno i na ministra branitelja Tomislava Medveda, a kako Šeremet nije želio poći s policajcima pozvana je i interventna policija koja ga je privela uz primjenu sile, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara unutar lokala, a policajci su bili izloženi uvredama.

Sučić je, pak, na kraju pristao poći s policajcima, ali je prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara.

Neslužbeno se saznaje da je rukom oštetio ulazna vrata u prostoriju u koju je doveden. Policajci su im tek nakon toga utvrdili identitet, a „nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.“

NA VRH

Podijeli članak na