HRVATSKA

Održana komemoracija zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

Program je izvedbama tradicionalnih zagrebačkih pjesama i klasičnih melodija upotpunila Zagrebačka filharmonija

A. K.

Komemoraciji preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) prisustvovali su brojni uglednici iz političkog, kulturnog i vjerskog života, a izraze sućuti uputili su i državnici iz regije, javlja Anadolija.

Na komemoraciji je u HNK prisustvovalo 150 zvanica, ispred zgrade događaj je prenošen putem video zida uz prijenos uživo od Hrvatske radio-televizije.

Uz članove najuže obitelji preminulog Milana Bandića, među najvišim uzvanicima na svečanosti bili su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija Aziz ef. Hasanović, ministrica kulture Nina Obuljen - Koržinek, umjetnici i drugi dužnosnici.

Ime upisano znatnim slovima

- Napustio nas je jedan od najvećih među nama, zagrebački gradonačelnik čije će ime zlatnim slovima biti upisano u povijest našega grada. Bio je svoj i neponovljiv, široke hercegovačke duše i purgerskog šarma - kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavić - Vukičević.

Poruke su uputili i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije Perić, koji su u svojim riječima naglasili kako je Bandić bio čovjek neiscrpne energije kojom je utjecao i na regiju.

- Neiscrpnom energijom snažno je obilježio razvitak grada. Iza njega su ostali brojni kapitalni projekti, ali i male geste. Mnogi će ga pamtiti po njegovoj ljudskoj neposrednosti, jednostavnosti i pristupačnosti - kazala je ministrica kulture Nina Obuljen - Koržinek.

Posljednji ispraćaj

Program je izvedbama tradicionalnih zagrebačkih pjesama i klasičnih melodija upotpunila Zagrebačka filharmonija.

Zamjenica Jelena Pavić - Vukičević postaje v.d. gradonačelnika do lokalnih izbora u maju, kada će biti izabran novi zagrebački gradonačelnik ili gradonačelnica.

Posljednji ispraćaj Milana Bandića bit će održan u srijedu na zagrebačkom groblju Mirogoj gdje će zagrebački gradonačelnik s najduljim stažom, izabran šest puta zaredom od građana Zagreba i s više od dva desetljeća mandata, biti pokopan blizu arkada.

Više o temi Milan Bandić

NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Narod izabrao slobodu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na