NAKON INCIDENTA

Iz policije demantirali Rimca da se vozač koji je jurio magistralom sam prijavio

Rimac je poručio kako je policija razgovarala s vozačem te da će on biti kažnjen kao što bi to bio i bilo ko drugi

Neverom jurio više od 230 kilometara na sat Jadranskom magistralom. Reddit, Pixsell

A. J. / Index.hr

4.6.2021

Priča o jurnjavi Rimčeve Nevere više od 230 kilometara na sat Jadranskom magistralom kod Dubrovnika koja nije bila zatvorena za saobraćaj ne prestaje izazivati kontroverze.

Ovaj snimak je objavljen na Redditu, a vidi se kako u suprotnom smjeru prolazi više automobila.

Portal Index je iz policijskih krugova nezvanično saznao kako je automobil vozio Krešo Ćorić, direktor prodaje u "Rimac Automobilima".

Na Facebooku se jučer oglasio Mate Rimac. Izvinio se za incident, istovremeno ustvrdivši kako je "šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst". Dodao je i da su sve goste i zaposlenike upozorili da se na javnim cestama mora poštovani zakon.

Rimac je poručio kako je policija razgovarala s vozačem te da će on biti kažnjen kao što bi to bio i bilo ko drugi, no napisao je i kako se vozač sam prijavio policiji.

Iz policije su nam, međutim, demantirali da im se vozač samoinicijativno prijavio.


Izvor iz policije rekao je za Index kako im vozač nije sam pristupio, nego su ga policajci došli tražiti na mjestu gdje su smješteni Rimčevi ljudi. Ipak su naglasili kako nije bilo napetosti i problema s utvrđivanjem identiteta vozača, što znači da je Ćorić sarađivao s policijom kada ga je pronašli.


Policija je poručila da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 kilometra na san na predjelu gdje je ograničenje brzine 90.


Zbog toga će protiv 41-godišnjeg vozača Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Dubrovačka Policijska uprava napominje da im nije prijavljena testna vožnja automobilom po cestama u njihovoj nadležnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.