SKANDALOZNA IZJAVA

Mostarac u Hrvatskom saboru: Dabogda sutra propala BiH ako moj narod neće biti ravnopravan

Ranije sam rekao da ministar mora podnijeti ostavku ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona u BiH, što je sam ministar obećavao, rekao je Raspudić

Nino Raspudić: Uvjeravaju nas da su uspjesi Grlić Radmana tihi, kontinuirani rad. PATRIK MAČEK / PIXSELL

S. S.

15.7.2022

Hrvatski sabor jučer je raspravljao o prijedlogu opozicionih zastupnika, njih 32, da se ministru vanjskih i evropskih poslova Gordanu Grliću-Radmanu izglasa nepovjerenje, jer, kako kažu, nije ispunio niti jedan vanjskopolitički cilj Hrvatske.

Nikola Grmoja u ime Kluba Mosta obrušio se na ministra Grlića Radmana jer je utvrdio da je uhvaćen s prstima u pekmezu na slučaju Sabljak: "Muljate da je Sabljak žrtva, a da je prijava nepravilnosti plod njegove nerealizirane ambicije. Lažete da je DORH zaključio slučaj. Vadite se da su se nezakonitosti događale u vrijeme Vesne Pusić. I jesu, ali ih vi prikrivate, kao i HDZ. Imamo e-mail iz 2014. godine koji pokazuje da je supruga ambasasadora isplanirala prijevaru s tadašnjom generalnom sekretaricom Ministarstva Vesnom Cvjetković. Netko će zbog toga završiti u zatvoru.", poručio je Grmoja Grliću-Radmanu koji je kratko konstatirao: "Ja ću". 

"Gledajte u vašu savjest"

To je izazvalo Grmoju da ga pita: "Hoćete me otrovati jer vas prozivam za korupciju? Ja ću i dalje otkrivati korupciju, a vi nećete dobro proći."

Ta oštra prozivka nije se svidjela predsjedavajućem Hrvatskog sabora Furiju Radinu koji je Grmoju upozorio da "iskusni političari ne upotrebljavaju takve riječi poput laganja. Neću vam dati opomenu jer vi provocirate. Molim vas, malo introspekcije, malo gledajte u vašu savjest".

Blaćenje Žigmanova

Njegov kolega, Mostarac, Nino Raspudić nije bio ništa smireniji:

- Dabogda sutra propala BiH ako moj narod neće biti ravnopravan. Hido Biščević, ambasador u Beogradu, blati Tomislava Žigmanova (predstavnik hrvatske manjinske stranke u Srbiji) i nikom ništa. Uvjeravaju nas da su uspjesi Grlić Radmana tihi, kontinuirani rad. To je kao nepostojeće carevo novo ruho – svi mu se dive, ali niko ga ne vidi. I premijer i ministar uljuljkavali su Hrvate u BiH, davali im anesteziju! Ranije sam rekao da ministar mora podnijeti ostavku ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona u BiH, što je sam ministar obećavao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.