IZGORJELO 10 HEKTARA ŠUME

Požar na Hvaru i dalje aktivan, ujutro stiže pomoć

Požar još nije pod kontrolom s obzirom na to da još gori na zapadnoj strani

H. J. I.

Na terenu su vatrogasci s otoka koji čuvaju požarište

Foto: Agencije


Požar koji je rano poslijepodne buknuo na otoku Hvaru i dalje je aktivan te je u njemu, prema podacima vatrogasaca, dosad izgorjelo desetak hektara guste borove šume, a obilježila ga je nesreća u kojoj je poginuo mještanin dok je pokušavao odbraniti svoju imovinu.

Zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škare rekao je Hini da požar još nije pod kontrolom s obzirom na to da još gori na zapadnoj strani. Ujutro će im, dodao je, u pomoć stići kolege iz Splita kako bi zamijenili lokalne vatrogasce.

- Dosad je izgorjelo oko desetak hektara guste borove šume. Na terenu su vatrogasci s otoka koji čuvaju požarište - izjavio je Škare.

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru (ŽVOC) Split rekli su također kako se ne može reći da je požar pod kontrolom s obzirom na to da je još aktivan i da ga se kontinuirano gasi, te se radi na sanaciji.

- Ne možemo reći da je požar pod kontrolom vatrogasaca, iako nema više toliko otvorenog plamena, ali još je uvijek aktivan - kazao je dežurni djelatnik u županijskom centru.

Više o:

Hrvatska Hvar Požar
NA VRH

Podijeli članak na