ŽESTOKO U SUSJEDSTVU

Burno u Hrvatskom saboru: Teške riječi i izbacivanje sa sjednice

Drugi put kad me napadnu sa svojim djetetom u dućanu, ja ću se vama obratiti, poručila je Peović

Gordan Jandroković i Katarina Peović. SCREENSHOT

S. S.

15.9.2022

U Hrvatskom saboru je danas bio prvi dan jesenjeg zasjedanja, a na njemu je došlo do vrlo žestokog okršaja između zastupnice Radničke fronte Katarine Peović i predsjednika sabora, Gordana Jandrokovića (HDZ). Jandroković je Peović na kraju izbacio iz sabora na dva dana.

- Ponovno vrijeđate jer ponavljate da smo mi kvislinzi! Šta znači biti kvisling u ovom trenutku u historiji nego podržati rusku agresiju?, upitala je Peović, na šta joj je Jandroković izrekao opomenu.

"Lažete u hrvatskom parlamentu"

- Kolega Bačić je doslovno rekao da smo podržali rusku agresiju na Ukrajinu, znači lažete u hrvatskom parlamentu i crtate ljudima mete na čelo! Drugi put kad me napadnu sa svojim djetetom u dućanu, ja ću se vama obratiti - uzvratila mu je Peović, na šta je dobila i treću opomenu i zabranu govora.

Brzo je uslijedio odgovor Jandrokovića.

- Vi ste prvi upotrijebili kvalifikaciju kvisling, a ja sam vam rekao ako tako govorite da se i vas može smatrati kvislingom. Okrećete tezu po ne znam koji puta i pozicionirate se vi kao žrtva, a vi ste prvi rekli da su drugi kvislinzi. Vrlo neprimjereno i podlo - rekao je Jandroković zastupnici.

Jedan, pa dva dana

Ona mu je uzvratila, međutim mikrofoni su bili isključeni pa se nije moglo čuti šta je govorila i time dobila četvrtu opomenu i oduzimanje prava govora te joj je naređeno da napusti sabornicu za jedan dan.

Nastavila je govoriti, pa joj je Jandroković uputio novu kaznu:

- Za dva dana! Ne možete ni sutra učestvovati u raspravi.

Video možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.