REGION

Tužna priča: Pokopali su Luku, a otac se nije odvajao od bijelog kovčega

Avaz.ba

3.8.2017

Na groblju u Novom Sadu pokopan je Luka Milinković (13), dječak koji je u subotu pronađen mrtav u moru na Braču. 

Luka je sin slavnog argentinskog odbojkaša porijeklom iz Srbije Markosa Milinkovića. Na Lukinu sahranu došli su i njegovi prijatelji iz škole koji su obukli majice s Lukinim imenom. U rukama su nosili po jednu bijelu ružu za malog odbojkaša, piše Blic.

Navodno je na sahrani morala intervenirati i Hitna pomoć jer je jednoj osobi pozlilo. Jelena, majka preminulog dječaka, neutješna je, plače i ne govori. Dječakov otac Marcos Milinković jecajući išao je iza kovčega i nije se od njega odvajao. 

Kažu da je Luka bio divan dječak koji je često išao na bazen s društvom:

- Bio je vrijedan i dobar sportista - rekli su prijatelji. 

Luka je pokopan u bijelom kovčegu pred stotinjak članova obitelji i prijatelja.

Mali Luka Milinković boravio je na moru sa majkom i sestrom u hrvatskom ljetovalištu na otoku Braču, kada je uslijed nerazjašnjenih okolnosti pronađen mrtav u moru.  

Dječak je, navodno, prethodno s prijateljima vozio kajak i otišao roniti. Tijelo dječaka pronašli su kupači, ali ni oni, ni doktori Hitne pomoći koji su ubrzo stigli nisu mogli pomoći nesretnom mališanu. Obdukcija je utvrdila da je dječak umro od posljedica izljeva krvi u mozak.

Majka je u srijedu za Večernje novosti rekla da joj kći još ne zna se Luka utopio.

Kćerci nisam mogla reći da je ostala bez brata... Nismo joj rekli tužnu vijest. Sada smo svi oko nje i pokušavamo je ne izložiti stresu - rekla je. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.