REGION

Monstrumi: Popili kafu, pa zaklali staricu!

Avaz.ba - Kurir.rs

4.10.2017

Nepoznati provalnici opljačkali su i ubili deviznu penzionerku Hristinu Ilić (81) u njenoj kući u selu Porodin kod Žabara. Pretpostavlja se da se zločin dogodio u subotu, a tijelo nesretne žene pronašli su unuk Dušan i sin Momčilo u nedjelju oko 18 sati. Žrtva je bila u lokvi krvi, vezanih ruku, a preko usta je imala zalijepljen selotejp. 

Prema nezvaničnim saznanjima, ubice su iz kuće odnijele dvije-tri hiljade eura, nisku dukata različite veličine i nakit. Sa sobom su ponijeli i snimke s kamera postavljenih na kući starice.

- Tijelo je pronađeno u kupatilu u lokvi krvi. Ženi su bile vezane ruke, a usta oblijepljena selotejpom. Po brojnim povredama koje su se mogle vidjeti na tijelu jasno je da su je mučili ubadajući je nožem kako bi otkrila gdje krije novac i druge dragocjenosti. Ubijena je s nekoliko uboda nožem u vrat u predsoblju, a potom je njeno tijelo odvučeno u kupatilo, u drugom dijelu kuće, gdje je i pronađeno - rekao je za Kurir dobro obaviješten izvor.

On dodaje da su u kući pronađene dvije šoljice kafe i pepeo od cigareta.

- Sumnjamo da su bila dvojica zločinaca i da su oni pili tu kafu. Moguće je i da je bio jedan ubica, ali da ga je starica poznavala, pa je možda s njim pila kafu ne znajući šta joj se sprema. Pored toga, bilo je i razbacanih papira od čokolade i pepela od cigareta na stepeništu - navodi naš sagovornik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.