REGION

Vučić: Ovi iz opozicije me ne bi pobijedili do 2040. godine

Vučić bio gost na Pink TV-u ( Pink TV)

Avaz.ba

30.10.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za TV Pink govorio je otvoreno i iskreno o zajedničkim, ali i različitim stavovima u razgovorima iza zatvorenih vrata sa američkim diplomatom Brajanom Hojtom Jiem (Brian Hoyt Yee), kao i o svim važnim događajima i iskušenjima koja su pred Srbijom.

- Amerika je jedna od najjačih sila, a ja predstavljam neveliku zemlju, ali je moj zadatak bio da štitim njen slobodarski duh. Razgovor nije bio naročito prijatan, ali nije bilo nepristojnih riječi. Glavne teme su bile Kosovo i Rusija. Amerika podržava teritorijalni integritet nezavisne države Kosovo, ništa oko toga ne može i ne smije da se mijenja - to je politika Amerike - rekao je Vučić.

Kaže da se pretjerano ne bavi društvenim mrežama. 

- Ne mislim da se pretjerano bavim Twitterom, da se ne bavim - kritizirali bi me jer me to ne zanima. Miloševića su kritizirali da se ne pojavljuje u medijima, Srbima je nemoguće tu ugoditi. Uspio sam da pobijedim licemjerni pristup u kojem mediji odlučuju šta ste rekli. Baš briga ljude šta će da napišu NIN, Vreme... Ne treba mu ta vrsta posrednika - rekao je predsjednik Srbije. 

Na pitanje da li je mržnja inicirana samo s jedne strane, Vučić je rekao da nema nikakav problem da kaže da vlast može bolje, ali misli da je većim dijelom odgovornost na drugoj strani. 

- Ne postoji nijedan čovek koji je bilo kakvu ljudsku lojalnost pokazao prema meni, a da nije prošao kroz toplog zeca. Svakome mora da bude jasno u Srbiji, ako podržiš Vučića, čeka te topli zec. Nisam uplašen i nimalo se ne sekiram zbog toga. Nisam rekao da mi je ovo posljednji mandat zbog njih, Twittera, američke televizije N1, ovo je moj izbor. Oni me ne bi pobijedili do 2040. godine - rekao je, između ostalog, Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.