REGION

Ubistvo koje je šokiralo Srbiju: Majka monstrum ubila kćerku, pa umrla od tuge!

Avaz.ba

22.1.2018

Majci monstrumu Mileni Stojanović (26), profesionalnom vojniku iz sela Pejkovac kod Žitorađe, koja je 2. aprila 2012. nožem ubila svoju jednogodišnju kćerku Janu, dva mjeseca poslije zločina prepuklo je srce od tuge!

Nezapamćena tragedija u ovom selu dogodila se u kući porodice Stojanović. Milena se poslije kratke vanbračne veze sa kolegom s posla M. T. (26) iz Prokuplja vratila kod roditelja. Kobnog dana je kćerku izvela u oproštajnu šetnju, a onda je nožem više puta ubola u grudi i stomak. Poslije zločina je istim nožem pokušala i sebi da oduzme život, ali su je majka i baba u posljednjem trenutku spriječile. Djevojčica je ubrzo iskrvarila na smrt, dok je Milena sa brojnim ubodima u vratu, stomaku, rukama i nogama prebačena na urgentno odjeljenje bolnice u Prokuplju, a potom na Neuropsihijatrijsku kliniku Vojne bolnice u Nišu, gdje joj je ukazana pomoć, piše Alo.rs.

Njena majka i baka su je spriječile da se ubije, jer su poslije Janinog zapomaganja utrčale u sobu, u kojoj je Milena živjela od rođenja djeteta.

- Poslije sedam-osam mjeseci zabavljanja Milena je ostala trudna. Vjerili smo se u julu 2010. godine. Poslije veridbe smo živjeli u kući mojih roditelja u Prokuplju. I prije Janinog rođenja odlazila je s vremena na vrijeme kod njenih roditelja. Kada sam je pitao zašto ide kući, na selo, i da li ima nekih problema, odgovarala mi je da je problem u njoj - ispričao je M. T., Milenin nevjenčani suprug, poslije tragedije.

Mala Jana se rodila 7. februara 2011, a Milena je napustila muža kada je djevojčica imala samo petnaestak dana.

- Šest mjeseci mi nije dozvoljavala da vidim dijete, zbog čega sam morao da se obratim sudu. Dijete sam posljednji put vidio nedjelju dana prije tragedije, kada sam bio kod Milene. Mojim roditeljima nisu bili jasni Milenini ispadi. Bili su u dobrim odnosima sa prijateljima, pogotovo sa Mileninim ocem. Njeni roditelji su je više puta vraćali kod nas u Prokuplje, ali nije vrijedilo. U šoku smo... - ispričao je poslije tragedije neutješni otac.

Mještani sumnjaju da je Milena u trenutku zločina bila u nervnom rastrojstvu.

- Prije tragedije, Milena je bila u šetnji sa Janom. Po povratku iz šetnje djevojčicu je odvela na sprat. Iz kuhinje je ponijela veći nož, a onda je dijete spustila na krevet i ubadala ga dok joj nije ponestalo snage... - ispričale su Milenine komšije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.