KOSOVO

Povrijeđene 32 osobe tokom današnjeg incidenta na Kosovu

B92
26.03.2018 21:14

U i ispred zgrade Mitrovačkog dvora povrijeđena su 32 građana koji su se tu našli u trenutku hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića nalazili.

To je izjavio za Betu direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

"Na odjeljenju hirurgije pregledano je i zbrinuto 13 pacijenata, na očnom odjeljenju 17 i na odjeljenju ortopedije dva pacijenta", rekao je Ivanović i dodao da su povrijeđeni po njihovoj želji pušteni na kućno liječenje.

Prema njegovim riječima, teže je povrijeđeno petoro ljudi i to ministar za poljoprivredi vlade Kosova Nenad Rikalo, koji je zadobio povrede desnog slabinskog predjela stomaka, Željko Jović koji je zadobio kontuzije palca i donjih ekstremiteta,odbio je hospitalizaciju i pored prijedloga da ostane na odjeljenju. Ivan Milojević ima kontuziju glave i povredu oka, dok direktor Više poslovne škole Nebojiša Milanović i Vladan Radenković imaju kontuziju glave.

Milan Ivanović je bio u sali kada su upali pripadnici specijalne jedinice KPS-a i ocijenio da je to bila "ničim izazvana brutalna akcija albanskih policajaca, spremnih čak i da ubiju, imali su metke u cijevima ..."

"Upali su na miran skup gdje se razgovaralo o KiM, stotine policajaca, bacali su suzavac, šok bombe, puške uperili u ljude, rušili sve pred sobom, divljački tukli i izvlačili Marka Đurića, udarali ga kundacima i cokulama i prava je sreća da nije bilo i mnogo većih žrtava", rekao je Ivanović.

U Kosovskoj Mitrovici situacija je mirna ali napeta, u blizini mosta koji grad razdvaja na sjeverni i južni i dalje su okupljeni građani koji iščekuju šta će im državno rukovodstvo Srbije poručiti iz Beograda.

Tagovi

Marko Đurić
NA VRH