BEOGRAD

Marija Šerifović vidno utučena zbog smrti očuha

Avaz.ba

8.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Srbijanski kompozitor Milorad Mićo Nikolić (60) sahranjen je na Bežanijskom groblju.

Za njim je plakala ne samo njegova udovica Ljiljana već i bivša supruga Verica Šerifović.

Naime, folk pjevačica bila je veoma potresena odlaskom čovjeka s kojim je i poslije razvoda nastavila druženje i poslovnu saradnju.

Kada je Mićino tijelo spušteno u grob, Šerifović, koja je do tada uspijevala ostati koliko-toliko smirena, počela je da jeca i nariče, a prva joj je pružila utjehu Ljiljana, koja ju je potom pozvala i da sjedne s njom na ručku koji je upriličen poslije sahrane, kada su zajedno evocirale uspomene na čovjeka koji je obilježio njihove živote.

Zajedno su bili i Ljiljanina djeca Ivana i Saša i Vericina kćerka Marija Šerifović, za koju je upravo Saša komponirao nekoliko najvećih hitova.

Pop zvijezda bila je vidno utučena zbog smrti očuha, a ovaj događaj teško je pao i Nadici Ademov i Mirku Kodiću, kojima je pozlilo.

Mlada „Grandova“ zvijezda je, podsjetimo, odmah nakon vijesti o smrti Miće Nikolića napisala na Instagramu da je legendarni muzičar u velikoj mjeri zaslužan za njen uspjeh, a čuveni harmonikaš bio je njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik.

Poštu ovom kompozitoru, aranžeru, instrumentalisti, pjevaču i producentu odali su i: Mira Škorić, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, Vanesa Šokčić, Hasan Dudić, koji je došao s bivšom suprugom Zlatom Petrović, zatim Suzana Jovanović, Haris i Melina Džinović, Ilda i Goca Šaulić, dok je Šaban Šaulić, Mićin dugogodišnji blizak prijatelj i saradnik, morao izostati zbog ranije zakazanog nastupa.

Podsjetimo, Milorad Mića Nikolić preminuo je 4. aprila u Beogradu poslije kratke i teške bolesti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.