ODLUKA

Vučić: Srbija će se kandidirati za Mundijal 2030. godine

Plan da se Srbija kandidira i za EP 2028. godine

Arhiv

B92

2.11.2018

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidirat će se za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2030. godine, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku s bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.

On je rekao da je plan da se Srbija kandidira i za Evropsko prvenstvo u nogometu 2028. godine.  

- Za 2030. godinu protukandidati su Argentina, Paragvaj i Urugvaj - objasnio je Vučić i dodao da su 2026. godinu ''dobile" Kanada, SAD i Meksiko.  

- Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od latinoameričkih zemalja već dobila 2026. godinu. U svakom slučaju, gdje god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro Svjetsko prvenstvo -  rekao je Vučić.  

Plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u nogometu 2028. godine, što će, kaže on, biti problem i ogroman poticaj za Srbiju.  

- To će, naravno, biti problem, ali i ogroman poticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidim kako možemo da unaprijedimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu - zaključio je predsjednik Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.