SRBIJA

Strašna nesreća u Beogradu: Teško povrijeđeno više osoba

Najprije su se sudarila dva automobila, potom je u njih udario autobus

Lančani sudar u Beogradu. RTS

Telegraf.rs

7.2.2019

Više osoba je teško povrijeđeno u strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano jutros u sudaru tri automobila i dva autobusa u ulici Heroja Milana Tepića u Beogradu. Na terenu su tri ekipe Hitne pomoći. 

Kako javljaju srbijanski mediji, jednoj djevojci je amputirana ruka na licu mjesta. Ima i prijelom butne kosti. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće navodno poledica. Prema prvim informacijama, troje najteže povrijeđenih prevezeno je na VMA.

Najprije su se sudarila dva automobila. Potom je u njih udario autobus, pa još nekoliko vozila. Intervenirale su i tri ekipe Hitne pomoći koje su zbrinule povrijeđene.

Prema riječima očevidaca i učesnika u nesreći, razlog udesa je proklizavanje.

Naime, voda zbog havarije na vodovodnoj cijevi u ulici Ljutice Bogdana slijevala se niz ulicu koja je potom poledila. Autobusi na linijama 59, 42 i 78 saobraćaju alternativnom trasom. U ovom trenutku još je zastoj u blizini KBC "Dragiša Mišović".

Novinarka na licu mjesta zatekla je tri automobila koji su već bili udareni, kako parkirani stoje u desnoj traci. Zbog velikog leda na putu vozač autobusa je proklizao i udario jedan od njih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.