ŠOKANTNO Dio priče o trovačici iz Smedereva

Kolege pokušala ubiti otrovanom kafom jer su je ogovarali, a sada tragaju za njenim suprugom

Bura oko bračnog para iz Smedereva se ne stišava

Avaz.ba
25.02.2019 12:52

Sanja osumnjičena za pokušaj trovanja kolega

Foto: Društvene mreže

Za suprugom Sanje M., koja je osumnjičena da je kolegama sipala otrov u kafu i potom ih gledala kako se guše, raspisana je potjernica zbog prijetnji koje je uputio Sudskom vijeću Višeg suda u Smederevu koje sudi u postupku protiv njegove supruge. 

- Dejan P., inače mašinski inžinjer, napravio je incident u Sudu i zaprijetio sudijama u tom postupku. Cijeli slučaj prijavljen je policiji, koja je reagirala, ali Dejan P. nije pronađen na adresi gdje mu je prijavljen boravak. Za njim je raspisana potjernica - prenose beogradski mediji.

Podsjetimo, Dejan P., suprug Sanje N. (41) koja se tereti za pokušaj ubistva kolega u Poljoprivredno-savjetodavnoj stručnoj službi u Kolarima kod Smedereva kojima je sipala otrov u kafu, osumnjičen je da je njenom ljubavniku bacio Molotovljev koktel na kuću, piše Kurir.

Ovo je tek dio priče o trovačici iz Smedereva koja je, kada je počela da se odmotava, postala jednaka krimi scenariju iz filmova.

  • Sanja: Osumnjičena za pokušaj trovanja kolega
    Sanja: Osumnjičena za pokušaj trovanja kolega Foto: Društvene mreže

Prema posljednjim saznanjima, D. P., mašinski inžinjer zaposlen u jednoj smederevskoj firmi, prijavio je nadležnom tužilaštvu da je njegova supruga silovana.

- Navodno je zatekao suprugu kako se s nekim dopisuje, šalje SMS-ove i ona mu je tada ispričala da je silovana - navodi izvor iz pravosuđa.

Prema svemu sudeći, D. P. je ubrzo saznao i ime navodnog seksualnog napasnika pa je na kuću tog mladića bacio Molotovljev koktel. Nasreću, tada niko nije povrijeđen.

Ubrzo je otkrivena i istina da žena nije silovana, već da se s tim mladićem upoznala putem društvenih mreža i da su, navodno, imali kratku vezu.

Kada se za njenu aferu saznalo, žena je umislila da su priču u etar pustile kolege. Tada je odlučila da im se osveti i plan je detaljno isplanirala.

  • Kuhana kafa
    Kuhana kafa Foto: Ilustracija

- U petak, 23. marta, posljednjeg dana rada pred odmor, na posao je donijela kafu i prema njenoj zamisli, u ponedjeljak, kada ona ne bude u Poljoprivredno-savjetodavnoj službi, kolege i direktor, njih 15 ukupno, na kolegiju bi trebali ispiti taj topli napitak. Kafu je trebalo, po običaju, da im kuha kafe-kuharica, tako da, prema njenom planu, ona ne bi imala dodirnih tačaka s trovanjem kolega - priča izvor upoznat sa slučajem, koji je zaprepastio cijelo Smederevo.

Međutim, plan joj se izjalovio kada su kod jednog kolege došla dvojica zemljoradnika iz Lugavčine da bi provjerili svoju zemlju. Sanjin kolega im je skuhao kafu i obojici je pozlilo. Jedan je pao u nesvijest, dok se drugi preznojavao pa je kolega od S. N. pozvao Hitnu pomoć.

Kada su mu otrovani ratari rekli da im je pozlilo od kafe, njen kolega nije u prvom momentu povjerovao, pa je on ispio gutljaj kafe i pao. Sva trojica su prevezena na VMA, gdje je utvrđeno da su otrovani i ukazana im je pomoć.

S. N. je osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju i prijeti joj deset godina zatvora.

Komentari

NA VRH