SKANDAL

Teške optužbe na račun Dačića: Uzimao je novac od trgovaca oružjem za povlačenje priznanja Kosova

Ivica Dačić. Agencije

Avaz.ba

24.12.2019

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrijebio službeni položaj.

- Da li je Dačić zloupotrijebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za "otpriznavanje" Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion eura u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svjedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković - rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Ona je navela da je čitava operacija za povlačenje priznanja Kosova bila praćena prikupljanjem novca od privrednika i trgovaca oružjem i da je potrebno da policija i tužilaštvo ispitaju imovinsko stanje Nikole Nedeljkovića i povezanih lica.

Tepić je rekla da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morao biti upoznat sa tim i pozvala ga da „brzinom munje sipa“ i odgovore na njena pitanja.

- Nadam se da će Dačić dobro promisliti prije nego pokuša da ovo demantuje jer kada je nedavno pokušao da demantuje informaciju kojom je od SAD upozoren, reagovala je ambasada i demantovala njega i potvrdila ono što sam ja rekla - navela je Tepić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.