SRBIJA

Bolnica u kojoj je Monika pod policijskom opsadom, ljekari objavili detalje njenog stanja

Istovremeno, Monika Karimanović (12), koju je Jovanović oteo 20. decembra, a koja je pronađena 29. decembra, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu od povreda koje joj je nanio Malčanski berberin

Monika Karimanović. Facebook

Avaz.ba

31.12.2019

Intenzivna potraga za Ninoslavom Jovanovićem (46), zvanim Malčanski berberin, ušla je u 12. dan i još je bezuspješna. 

Istovremeno, Monika Karimanović (12), koju je Jovanović oteo 20. decembra, a koja je pronađena 29. decembra, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu od povreda koje joj je nanio Malčanski berberin. 

Kako saznaju srbijanski mediji u toj bolnici, njeno zdravstveno stanje ide nabolje.

Dalje navode da se ona lagano oporavlja, komunikativna je, počela je da jede, potpuno stabilna i komunicira sa sestrama i ljekarima, ali je pod konstantnim nadzorom ljekara i psihologa. Ipak, u bolnici se nalazi veliki broj sigurnosnih snaga koje brinu o Monikinoj sigurnosti. 

Ovu Novu godinu ona će dočekati, nažalost, u bolnici.

Jovanović je, da podsjetimo, malu Moniku iz Suvog Dola kod Niša oteo u petak, 20. decembra 2019. godine, kada je ujutro krenula u školu, i to na prevaru.

Rekao joj je da treba do škole, ali da ne zna gdje je. Zamolio je da uđe u kola s njim i odvede ga do škole u kojoj, navodno, radi. Djevojčica je ušla u automobil i od tog trenutka pa sve do 29. decembra ona je bila u rukama otmičara.

Pronađena je u nedjelju, u kasnim poslijepodnevnim satima, u selu Pasjača u kući Nišlije Emila Živića, koji je sa sinom svratio da obiđe svoj posjed.

Tada je Malčanski berberin iskočio kroz prozor i pobjegao. Monika je ostala u kući, gdje je pronađena i oslobođena pošto je došla policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.