SRBIJA Unaprijed pripremio skloništa

Malčanski berberin se slomio, ispričao cijeli plan: Kopao sam rupe prije otmice, jedna od njih bila na groblju

Jovanović je odveden u Policijsku upravu u Nišu gdje je u toku njegovo saslušavanje

Avaz.ba

Opis: Malčanski berberin

Youtube

Sumnje da je Ninoslav Jovanović, zloglasni Malčanski berberin unaprijed pripremio skloništa spremajući se za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović koju je izvršio 20. decembra u Brzom Brodu potvrđene su nakon njegovog hapšenja, piše Telegraf.rs.

Kako prenose srbijanski mediji, monstrum je spavao po zemunicama koje je ranije iskopao zbog čega je policiji i bilo teško da ga locira.

- Našli smo više rupa koje je koristio da se skriva od policije, nije dugo ostajao na jednom mjestu svjestan da su mu progonitelji na tragu. Izbjegavao je naseljena mjesta jer je znao da će biti prepoznat, išao je kroz šume a kada  bi se približio selima, kretao se po obodima naselja kako bi izbjegao ljude. Također, svoja skloništa je napuštao uglavnom noću, što je otežavalo potragu – pojasnio je izvor Telegrafa.

  • Malčanski berberin spremio jame

    Malčanski berberin spremio jame

    Foto: Telegraf.rs


Kako navode, Jovanović je navodno smatrao da će policiji, koja je u više navrata pretražila njegovo rodno selo Malča, popustiti pažnja jer ga tu nisu pronašli, pa se sinoć vratio na to mjesto.

- Na groblju je također pripremio rupu za skrivanje. Dobro je zamaskirao lišćem i granjem pa ga je policija primjetila tek kada je došla tik do rupe. Odao se jer je noćas ili jutros došao do kuće porodice Cekić, vjerovatno mu je bilo hladno pa se smjestio u njihovoj slami. Kada je pokušao da ukrade nešto za hranu, oni su ga primjetili i alarmirali policiju. Bio je iscrpljen, smršao je sigurno desetak kilograma otkako bježi od policije – navode izvori Telegrafa.

Jovanović je odveden u Policijsku upravu u Nišu gdje je u toku njegovo saslušavanje.

NA VRH

Podijeli članak na