SRBIJA

Novi detalji sa saslušanja Malčanskog berberina: Monika me gađala i bježala, pa sam je ošišao

Cilj mi je bio da ona bez sile uđe u automobil i da na taj način ostvarim svoj plan

Malčanski berberin. Arhiv

Avaz.ba / Kurir

7.1.2020

Ninoslav Jovanović, zvani Malčanski berberin, na saslušanju u policiji i pred tužiocem objasnio je kako je i zašto oteo Moniku 20. decembra i mučio je deset dana:

- Planirao sam da otmem neku djevojčicu. Moniku sam slučajno sreo na ulici. Rekao sam joj da sam električar i da treba da mi pokaže gdje je škola. Da nema razloga za strah i da ću je ujedno odvesti do škole. Cilj mi je bio da ona bez sile uđe u automobil i da na taj način ostvarim svoj plan. Da nije Monika, bila bi neka druga djevojčica. 



Malčanski berberin. Arhiv

Objasnio je i kako se s djevojčicom skrivao.

- Rekao je da je prva dva dana bio u okolini Malče. Kasnije su išli po okolnim selima i krili se po zemunicama ili napuštenim kućama. Objasnio je da su mu u međuvremenu nestali hrana i lijekovi, koji su mu neophodni jer je epileptičar, pa su se vratili ka selu Pasjak, gdje je kasnije i nađena Monika. Izjavio je da je djevojčica dva puta pokušala da pobjegne, da ga je nekoliko puta gađala kamenjem i da ju je zato, za kaznu, ošišao. U međuvremenu je, kako je rekao, bio skroz iscrpljen, pa se vratio u svoje selo kako bi našao hranu. Što se tiče motiva otmice, njega jednostavno nema. Ni on nije znao da objasni zašto je to uradio. Inače, u pritvoru nije pravio probleme. Jede redovno i liječi nogu, jer je iščašio zglob - rekao je izvor "Kurira".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.