SKANDALOZNO

Pogledajte kako je direktor pao zbog primanja mita: Na stolu mu ostalo 10.000 eura

Uhapšeni direktor primio je mito od posrednika D. B.

Uhapšen direktor Miroljub Jevtić. MUP Srbije

Avaz.ba / Telegraf.rs

11.1.2020

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je videosnimak hapšenja Miroljuba Jevtića, direktora JP "Infrastrukture Željeznica Srbije", zbog primanja 10.000 eura mita u službenim prostorijama .

Na snimku se vidi akcija hapšenja, kao i novac za koji se sumnja da je mito u iznosu od 10.000 eura, i to u novčanicama od po 500 eura.

Uhapšeni direktor primio je mito od posrednika D. B., a riječ je o eksproprijaciji zemljišta na trasi brze pruge. Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.


Pronađeni novac. MUP Srbije

Kako navodi Telegraf.rs, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića i načelnika UKP-a Dejana Kovačevića saopćio da se uhapšeni direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća od posrednika primio mito u iznosu od 10.000 eura kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane gradnje brze pruge.

Stefanović je rekao da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito tako što su, prema dogovoru s direktorom preduzeća, fakturirali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije dijelili među sobom.

- Hapšenju Miroljuba Jevtića, direktora "Infrastrukture Železnica Srbije", prethodili su mjeseci tajnog nadzora, tokom kojih su istražitelji ulovili direktora kako u svojoj kancelariji prima spomenuto mito - navodi se u saopćenju Tužilaštva za organizirani kriminal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.