SRBIJANSKA GLUMICA

Vukićević: Da li je moguće da moje dijete dolazi sedam puta silovano i ja tu ništa ne primjećujem?

Sve mi je tu malo nejasno, iz tog razloga ne mogu niti želim da osuđujem, rekla Vukićević

Srbijanska glumica Lidija Vukićević. Telegraf

A. Č. / Telegraf

9.2.2021

Srbijansku glumicu Lidiju Vukićević (58) veoma je potresla vijest koja je sredinom januara uzdrmala cijelu Srbiju o tvrdnjama koje je iznijela njena mlađa kolegica Milena Radulović da ju je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić silovao i zlostavljao kada je imala 17 godina.

Naime, Lidija je na tu temu govorila i za Telegraf, a sada je nešto više rekla gostujući u emisiji Balkaninfo.

- Ja Miku ne znam, ali ne mogu da ga optužujem dok to ne urade oni koji su školovani za to. Ukoliko ima istine, vidjet ćemo. Ono što nije u redu, to je da bacamo kamen pred rudu, svi kažu treba doživotna - na osnovu čega, još uvijek neispitanih informacija? Čak i da je to tačno, ja ne mogu da razumijem jednu stvar, a to je zašto glumci, pošto se javljaju naknadno, nisu uradili nešto? Što se to ranije nije reagovalo? - započela je glumica.

- Da sam bila u toj situaciji, ja bih odmah reagirala, ne mislim na djevojke, nego na sve koji su znali. Pitanje je roditelja, da li je moguće da je moje dijete silovano sedam puta i to kako silovano, je l to bio nož pod grlo? Ja znam šta znači silovanje, to je nešto nasilno. Sedam puta nasilno, sve treba ispitati. Da li je moguće da moje dijete dolazi sedam puta silovano i ja tu ništa ne primjećujem, ja ne vidim da je potpuno drugačije, da ja to ne primijetim, kao neko ko je prošao život - rekla je.

Glumica je istakla da ne želi nikoga osuđivati, ali da joj "mnoge stvari nisu jasne". Telegraf

Glumica je istakla da ne želi nikoga osuđivati, ali da joj "mnoge stvari nisu jasne".

- Sve mi je tu malo nejasno, iz tog razloga ne mogu niti želim da osuđujem. Ja sam tu da razumijem koliko mogu da razumijem, a postoje institucije koje to rješavaju. Mnoge stvari mi tu nisu jasne. Svako od nas glumaca je imao 17, 18, 19 godina, svi smo prošli kroz takve situacije, ne baš takve, ali imali smo dodira sa tim. Ja kažem drugarici "Zašto ga ne šutneš?", ona mi kaže "On je profesor", pa nije profesor, on je izašao iz okvira profesora. Nismo svi kadri da tako odreagiramo, ali opet da li je moguće da zbog uloga tajimo i ćutimo nekog takvog, ako je takav, zarad svojih interesa. Ja ne želim ni da sjedim sa takvom osobom - objasnila je Lidija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.