PREDSJEDNIK FSS

Kokeza odbio poligraf, nije odgovorio ni na pitanje da li je učestvovao u pripremi atentata na Vučića

Na pitanje operativaca, zašto ne želi da se podvrgne ovom vidu ispitivanja odgovorio je da ga je to savjetovao predsjednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović

Blic

Slaviša Kokeza: Odbio poligrafsko ispitivanje

Foto: Blic


Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza odbio je danas poligrafsko ispitivanje, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Mogu da potvrdim da je došlo do privođenja Kokeze, bio je na informativnom razgovoru od četiri sata. Bilo mu je ponuđeno da se izjasni pojedinačno na svako pitanje, ovo hoću, ovo neću, pa čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremama na atentat na Aleksandra Vučića – istakao je ministar policije Srbije Aleksandar Vulin u emisiji na TV Pink.

Kako navodi, Kokeza nije želio da ide na detektor laži ni kada je bilo riječi o mnogo benignijim pitanjima i temama. Na pitanje operativaca, zašto ne želi da se podvrgne ovom vidu ispitivanja odgovorio je da ga je to savjetovao predsjednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović, piše Blic.

- Vrlo je neobično da predsjednik Višeg Suda odgovara čovjeka od toga da pomaže policiji i da surađuje sa policijom - dodao je Vulin.

On je rekao da je Kokeza pričao na brojne teme, da postoje tri zaključka, ali da ne može da govori o njima.

- Policija ima značajne sumnje kad je u pitanju istinitost iskaza Kokeze, nastavit ćemo da provjeravamo. Odbio je da svoje odgovore testira na poligrafu. Poligraf nije dokaz u sudu, ali mnogo znači policiji - rekao je on.

  • Poligraf je odbila i bivša državna sekretarica MUP-a Dijana Hrkalović

    Poligraf je odbila i bivša državna sekretarica MUP-a Dijana Hrkalović

    Foto: Blic


Prema njegovim riječima, poligraf je odbila i bivša državna sekretarica MUP-a Dijana Hrkalović.

- Ne mogu da odgovorim koji su bili njeni motivi, ali potvrđujem da je odbila isto kao i Kokeza - rekao je on.

Vulin je rekao da su razbijene dvije najvažnije kriminalne grupe i za to je, dodaje bila potrebna ozbiljna logistika i ozbiljan rad. Kako kaže, policija nastavlja sa svojim zadacima i u vrlo kratkom roku vidjet ćemo još uspjeha u borbi sa organizovanim kriminalom. Dodaje da je Srbija već sada sigurnija za život nego što je bila.

Kokeza je jutros priveden na informativni razgovor u svojstvu građanina na osnovu različitih navoda nedavno uhapšenog beogradskog ugostitelja Ace Bosanca, ali i drugih operativnih saznanja.

Poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, priveden je u utorak, 23. februara, a u policiji je pričao o svojim poslovnim odnosima sa vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom, zvanog Velja Nevolja.

Kajmaković je tvrdio da je do poslovnih odnosa sa Belivukom došlo preko višegodišnjeg poznanstva sa predsjednikom FSS Slavišom Kokezom. Belivuk je nedavno uhapšen pod sumnjom da je organizirao brojna ubistva, trgovinu drogom, reketiranja i razna druga krivična djela u okviru kriminalnog klana koji je predvodio.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na