OBRATIO SE JAVNOSTI

Vučić: Danas je jedan od najtežih dana za srpski narod na Kosovu

Još sinoć smo znali da Priština planira pokret specijalnih snaga na sjeveru, rekao je Vučić

Fu. M.

Aleksandar Vučić

Foto: RTS


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti, povodom krize na Kosovu izjavio da je danas jedan od najtežih dana za srpski narod na Kosovu, da to nije pitanje bilo kakve dramatizacije, ali da je situacija ozbiljna i teška.

On je u obraćanju naciji naveo da postoje dva sporazuma koja se tiču slobode kretanja, iz 2011. i 2016. godine.

- Još sinoć smo znali da Priština planira pokret specijalnih snaga na sjeveru, istakao je predsjednik Srbije i podsjetio da je to šesti put da upadaju sa oklopnim vozilima, dugim cijevima, snajperistima, prenosi RTS.

Ocijenio je da tamošnja vlast demonstrira silu.

- Kada imate posla sa ljudima koji nisu odgovorni i kojima je cilj samo da prošire vlast, onda je vrlo teško doći do racionalnog rješenja - rekao je Vučić.

Navodi da su zaustavili vozilo iz Vranja sa bolesnicima, i skidali tablice jedne suverene države, jer se njima te tablice, kako je kazao, ne sviđaju.

- Pošto sam vidio bezbroj netačnih tumačenja u medijima - više nije problem Kosovo ili Priština, to je malo jutros bio problem, sada više ni to nije problem. Problem je i ako naiđe vozilo vranjskih tablica - kaže Vučić.

Vučić je pokazao fotografiju ambulantnog vozila koje je, kako kaže, prevozilo bolesnike, a koje je zaustavljeno na granici.

Vučić je podsjetio na sve što Priština nije ispunila kada je u pitanju Briselski sporazum.

- Priština je na posljednjem sastanku o dijalogu poručila da više neće da razgovara sa nama ni po jednom pitanju osim o pitanju nestalih, a kada smo došli do pitanja nestalih, onda su rekli da ne mogu sa nama da razgovaraju zato što je na čelu Komisije za nestale Veljko Odalović - rekao je Vučić.

Više o temi Srbija

NA VRH

Podijeli članak na