POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Aktivista i političar koji je prekrečio mural zločinca Mladića morao napustiti Beograd zbog brutalnih prijetnji

Znam šta sam uradio, koliko su mi motivi bili ispravni i čisti, izjavio je Žujović

Đorđo Žujović. Agencije

Fu. M.

15.11.2021

Đorđo Žujović, srbijanski aktivista i političar SDPS-a, koji je prefarbao mural ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu, zbog prijetnji je morao napustiti ovaj grad, potvrđeno je za portal "Avaza". 

- Čovjek se ne osjeća sigurno poslije svega. Stravične prijetnje je dobio - kazao je sagovornik "Avaza". 

Na društvenoj mreži Twitter objavljeno je da je Žujović zbog prijetnji morao napustiti Beograd. 

- Na nagovor i savjet dobrih prijatelja i ljudi kojima vjerujem, poslije onoga što se desilo u srijedu kod murala Ratka Mladića, bio sam prinuđen da jedno vrijeme budem van Beograda, što će se brzo završiti, jer nemam strah, ovdje je više u pitanju zabrinutost - kazao je za "Danas".

Istakao je da su prijetnje, spremljeni fizički napadi na njega, pa odustajanje od njih, vrijeđanje onih koji su s njim u kontaktu i daju mu javno podršku, postali dio njegovog svakodnevnog života koji je, kako kaže, postao nemoguć.

- Znam šta sam uradio, koliko su mi motivi bili ispravni i čisti, u koje vrijednosti vjerujem i vaspitanje mi nije dozvoljavalo drugačije. Nema potrebe da neko staje u moju zaštitu, ne kukam nigdje niti molim za pomoć, oni koji su bili svjesni u kakvoj sam opasnosti, pružili su mi ruku i ne mogu im to nikada zaboraviti. I oni znaju da neću - reako je Žujović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.