KRIVAC ZA UŽAS NA BALKANU

Trifunović: Miloševiću, hvala ti za svaku kap krvi prolivenu zbog tebe, pamtimo Sarajevo, Srebrenicu, Vukovar

Sjećamo se poginulih, ranjenih, unesrećenih, izbjeglica. Sjećamo se svojih uništenih života, napisao je Trifunović u pismu upućenom ratnom zločincu koji je umro 11. marta

Sergej Trifunović i Slobodan Milošević. Avaz

E. Ć.

10.3.2022

Sergej Trifunović, glumac i donedavno predsjednik Pokreta slobodnih građana, na društvenim mrežama je objavio pismo koje je napisao ratnom zločincu Slobodanu Miloševiću. U njemu se "zahvaljuje" za sve obmane i krađe. Milošević je umro 11. marta 2006. godine.

U pitanju je čitulja objavljena u Politici, koju potpisuju "građani Srbije Nada, Srećko, Živko, Sloboda, Vesela i Mile Ćurčić", piše Nova.rs.

- Slobodane Miloševiću, hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile hiljade, za strah i neizvjesnost, za promašene živote i generacije, snove koje nismo ostvarili, za užase i ratove koje si, ne pitajući nas, u naše ime vodio, za sav teret koji si nam na pleća natovario.

Pamtimo tenkove na ulicama Beograda i krv na njegovim pločnicima. Pamtimo Vukovar. Pamtimo Dubrovnik. Pamtimo Knin i Krajinu. Pamtimo Sarajevo. Pamtimo Srebrenicu. Pamtimo bombardovanje. Pamtimo Kosovo. Tek ćemo ga pamtiti. I sanjati.

Sjećamo se poginulih, ranjenih, unesrećenih, izbjeglica. Sjećamo se svojih uništenih života - poručio je Trifunović.

Pismo "zahvale" Trifunovića. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.