PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Srbija je pod većim pritiskom sada nego 2013. godine

U veoma teškoj smo situaciji i teškoj poziciji i to nije samo politička odluka i samo politika, suštinski to je i ekonomija, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić. Prva TV

E. Ć.

18.3.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na srbijanskoj TV Prva, rekao kako se Srbija suočava sa ogromnim pritiskom da uvede sankcije Rusiji.

- Srbija je u veoma teškoj situaciji i teškoj poziciji i to nije samo politička odluka i samo politika, suštinski to je i ekonomija. Ja tu vrstu zabrinutosti ne mogu da sakrijem i da hoću - rekao je Vučić.

Tražimo rešenja. Danas su ljudi iz mog kabineta imali video-konferenciju sa partnerima iz EU. To se ne tiče samo uvoza nafte. Mi nemamo svoju naftu. Ovo se tiče mogućeg uvoza hemikalija koje su potrebne za rafineriju, a mi na to više nemamo pravo - rekao je Vučić.





On je istakao da je danas za Srbiju situacija teža nego 2013. godine kada su bili pritisti u vezi sa Kosovom i njegovim članstvom u Ujedinjenim nacijama.

- Od tih nekoliko noći mogao bih najmanje knjigu da napišem. Bili su veliki pristici - rekao je Vučić i dodao da je tada njegova savjetnica došla kod njega da mu kaže da je pročitala da će mu uništiti karijeru ako ne pristane, da će uništiti zemlju.

- Ja sam rekao da se smiri i da izađe napolje i gotovo sam sam donio drugačiju odluku - kazao je Vučić.

Dodao je da ne bi bilo fer da govori ko je sve tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji, te je istakao kako je sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom (Nehammer) razgovarao o drugim temama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.