UTVRĐUJU UZROK NESREĆE

Tužilaštvo o "dva miliona" u Ljajićevom automobilu: Netačni navodi pojedinih medija

Nije pronađen novac u tom niti u većem iznosu niti je tačno da se protiv predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića vodi istraga, navodi se u saopćenju

Rasim Ljajić. Arhiva

H. J. I.

14.4.2022

Aleksinačko Osnovno javno tužilaštvo negiralo je navode pojedinih medija da je u vozilu "škoda superb" koje je u nedjelju sletjelo sa autoputa Beograd – Niš kod Ražnja kada je nastradao predsjednik IO SDPS Branko Gogić (45) a teško povrijeđen lider ove stranke Rasim Ljajić, pronađena velika suma novca.

- U vezi novinskih članaka koji su objavljeni na više portala u Republici Srbiji u kojima je navedeno da je na mjestu saobraćajne nesreće koja se dogodila 10. aprila 2022. godine u kojoj je teže povrijeđen predsjednik SDPS Rasim Ljajić, a nastradao Branko Gogić, direktor preduzeća "Emisione tehnike i veze" i bliski saradnik Ljajića, pronađeno više od dva miliona eura, OJT u Aleksincu zvanično tvrdi da ti navodi nisu tačni. Nije pronađen novac u tom niti u većem iznosu niti je tačno da se protiv predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića vodi istraga, kako je to navedeno na pojedinim portalima, već je u toku predistražni postupak radi utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće u vidu obavljanja vještačenja i drugih radnji koje su neophodne radi utvrđivanja odgovornosti - navelo je Osnovno javno tužilaštvo. 


Ova pravosudna institucija apelovala je na medije da radi nesmetanog vođenja pretkrivičnog postupka povodom predmetne saobraćajne nezgode ne plasiraju u javnost neprovjerene informacije.

- Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu će se po dobijanju drugih saznanja, oglasiti radi pravilnog informisanja javnosti - navedeno je u saopćenju.

Kako smo ranije objavili, u vozilu je pronađena samo suma novca uobičajena za potrebe ljudi koji borave u inostranstvu kraće vrijeme, koja je vraćena porodicama Gogić i Ljajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.