ZAHVALIO NA POVJERENJU

Prvo obraćanje Šapića, novog gradonačelnika Beograda: Bit ću pravedan, obećavam

Kroz cjelokupnu sportsku karijeru sam težio da budem prvi, pravi, najbolji, da ne odustajem nikad od svojih ciljeva i ideja i borbe za pobjedu, kazao je

Šapić: Moj cilj je grad koji je pobjednik. Agencije

E. Ć.

20.6.2022

Aleksandar Šapić izabran je za novog gradonačelnika Beograda. Njega su odabrali Odbornici skupštine grada Beograda, a zamjenica će mu biti Vesna Vidović.

Šapić je u svom prvom obraćanju kao gradonačelnik Beograda zahvalio sugrađanima koji su ga podržali na izborima i poručio da će učiniti sve da opravda ukazano povjerenje. 

- Bit ću pravedan, obećavam. Beograd je tačka u kojoj živimo, slažemo se ili ne slažemo, to je tačka spoja sličnosti i razlike među nama. Čitavog života sam se takmičio - naveo je Šapić koji je ostvario zavidnu karijeru igrajući vaterpolo.


- Kroz cjelokupnu sportsku karijeru sam težio da budem prvi, pravi, najbolji, da ne odustajem nikad od svojih ciljeva i ideja i borbe za pobjedu. Tako ću činiti i ovdje. Moj cilj je grad koji je pobjednik. Najbolji i šampionski grad - rekao je Šapić i dodao:

- U životu je možda djelovalo da nekada odustajem, ali nikada, zapravo, nisam. Takav ću biti i ubuduće.

Istakao je da će težiti tome da Beograd bude bolji i ljepši grad. Rekao je da će fokus narednom periodu biti pitanje grijanja, energije i organizacije u gradskim službama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.