PARIZ

Vučić nakon sastanka s Makronom: Srpska riječ znači mnogo više nego nečiji potpisi

Vučić je kazao da je ponio sve dokumente koji govore ili potvrđuju šta su stavovi Srbije, predao ih, govorio o ozbiljnosti njihovog pristupa i želju da se situacija umiri i stabilizije

Sastanak Makrona i Vučića u Parizu. AP Photo / Michel Euler

S. S.

10.11.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj posjeti Francuskoj, a nakon sastanka sa predsjednikom te zemlje Emanuelom Makronom kazao je da da su Srbi jasno napisali šta su uslovi za povratak u institucije na Kosovu, a od toga su veoma daleko.

On je kazao da je zadovoljan sastankom sa Makronom, te da je bio veoma dobar i sadržajan razgovor o mnogim važnim temama, a tako i o Kosovu.

Vučić je nakon tog sastanka ukazao da rijetko kada govori na ovakav način, ali da je izuzetno zadovoljan što je došao u Pariz i imao priliku da ovako dugo razgovara sa Makronom.

O evropskoj perspektivi

- Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu, našim bilateralnim odnosima. Početkom sljedeće godine se nadam i očekujem posjetu Makrona našoj zemlji - rekao je on.

Vučić je kazao da je ponio sve dokumente koji govore ili potvrđuju šta su stavovi Srbije, predao ih, govorio o ozbiljnosti njihovog pristupa i želju da se situacija umiri i stabilizije, ali i frustracijama Srbije, jer "deset godina neko ne ispunjava svoje preuzete obaveze".

- Srpska riječ znači mnogo više nego nečiji potpisi - podvukao je Vučić.

Vučić je ukazao da je sa Makronom razgovarao i o evropskoj perspektivi, ali i svim pitanjima saradnje, privrednih komora, MEDEF-a, napretku aerodroma, dodajući da Vansi fantastičan posao radi, što svi koji putuju mogu da vide kako izgleda njihov aerodrom.

- Veoma sam zadovoljan razgovorom - kazao je on.

"Poštuje što ga ne lažem"

Predsjednik Srbije je rekao i da je Makron iskreni prijatelj Srbije.

Na konstataciju novinara da ga je Makron u Jelisejskoj palati dočekao vrlo srdačno, i na isti način ispratio, Vučić je rekao da je na francuskom predsjedniku da govori o tome.

- On je predsjednik velike zemlje, druge najveće u Evropi, ja sam predsjednik jedne ponostite, divne, za mene najlepše zemlje, male u odnosu na Francusku. Doživljavam ga kao iskrenog prijatelja naše zemlje i čini mi se da i on poštuje što ga ne lažem, što uvijek govorim istinu, uvijek sam otvoren i zna da mi, što kažemo, to i uradimo - rekao je Vučić.

Dodao je da se veoma dobro poznaje sa francuskim predsjednikom, te da je uvjeren da je još mnogo stvari pred njima koje mogu zajednički da urade.

- Vjerujem da je još mnogo toga pred nama i da možemo velike stvari da potpisujemo u Beogradu, kada dođe. Bit će tu još detalja o kojima ćemo moći tek da govorimo, jer nije danas pravi trenutak za sve - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.