BEOGRAD

Vučić, Orban i Nehamer: Potpisan Memorandum Srbije, Mađarske i Austrije o borbi protiv ilegalnih migracija

Dokument je potpisan u Predsjedništvu Srbije, u okviru drugog trilateralnog samita tri zemlje

Viktor Orban, Aleksandar Vučić i Karl Nehamer u Beogradu. INSTAGRAM

S. S.

16.11.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehamer potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumijevanju tri zemlje za jačanje trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija.

Dokument je potpisan u Predsjedništvu Srbije, u okviru drugog trilateralnog samita tri zemlje.

Prethodno su trojica lidera održala sastanak, nakon čega je održan i plenarni sastanak delegacija Srbije, Mađarske i Austrije. Nakon potpisivanja memoranduma, lideri tri zemlje obratili su se na zajedničkoj konferenciji za medije. Prije toga, oni su posmatrali danas sa terase zgrade Predsjedništva Beograd na vodi.

- Ponosan da prijateljima Viktoru Orbanu i Karlu Nehameru pokažem Beograd na vodi, projekat koji je pozicionirao naš grad na mapu prestižnih evropskih lokacija i pokrenuo građevinsku industriju - napisao je Vučić na Instagramu. Uz objavu su postavljene i fotografije trojice lidera.

Vučić je danas domaćin drugog trilateralnog Samita Mađarske, Srbije i Austrije o ilegalnim migracijama. Prvi trilateralni samit Mađarske, Austrije i Srbije organizovan je 3. oktobra u Budimpešti, kada je Vučić najavio da će Srbija do kraja godine u velikoj mjeri uskladiti viznu politiku sa EU, što je bio rezultat dogovora trojice lidera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.