MILOŠ VUČEVIĆ

Ministar odbrane Srbije uoči 9. januara: Srbiju i RS niko ne može podijeliti, predstojeće godine moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja

U opštoj krizi sa kojom se svijet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode, izjavio je on

Vučević: Kaže da je danas više nego ikada važna zajednička borba za očuvanje mira i stabilnosti. Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

E. Ć. / Srna

3.1.2023

Miloš Vučević, ministar odbrane Srbije, je povodom predstojećeg obilježavanje neustavnog Dana RS rekao kako "Srbiju i RS niko ne može podijeliti", dodavši kako "predstojeće godine moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja".

- Kao što zajedno obilježavamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, tako i ovog 9. januara šaljemo poruku da godine pred nama moraju biti u znaku srpskog ujedinjenja, jer u opštoj krizi sa kojom se svijet suočava, jedino su sloga i jedinstvo garant slobode - izjavio je Vučević.

On je dodao kako je "danas više nego ikada važna zajednička borba za očuvanje mira i stabilnosti, za slobodu, za državu i za živote ljudi".

- U ovim teškim i izazovnim vremenima izuzetno je važno da se zajedno, svim kapacitetima, borimo za očuvanje suvereniteta Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN - naveo je Vučević za Srnu i dodao:

- Vi najbolje razumijete šta su neotuđiva prava jer se 31 godinu borite za njih, ne ugrožavajući prava drugih. Srbija će uvijek biti sa vama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.