PREMIJERKA SRBIJE

Brnabić: Mediji iz BiH su direktno ugrozili sigurnost Danila Vučića

Prema podacima koje su bez ikakve odgovornosti objavili, (a dobili od koga?), Danilo se vraća danas, a sada svi znaju i kuda, kojim vozilima, sa kojim ljudima, napisala je Brnabić na Twitteru

Brnabić: Kako je ovako nešto uopšte moguće. Printscreen

H. J. I.

11.1.2023

Obilježavanju neustavnog Dana RS u Istočnom Sarajevu prisustvovao je i Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako je naveo Vučić, njegov sin Danilo je privatno putovao u BiH, jer "voli i poštuje Republiku Srpsku". Medije koji su problematizirali posjetu njegovog sina optužio je da "najstrašnijim lažima vode hajku" protiv članova njegove porodice.

Jutros se ponovo ovim povodom oglasila i premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je objasnila da je "Danilo Vučić, nažalost, štićeno lice", što mora da bude "kao sin predsjednika". On mora biti štićen kazala je Brnabić, zahvaljujući i "tajkunskim medijima koji su mu toliko puta crtali metu na čelu i povezivali ga sa jednim, ili drugim klanom".

- Mediji iz BiH bez zaštite ličnih/osjetljivih podataka objavljuju (1) ko je u pratnji Danila; 2) čime su naoružani; (3) br. pasoša, br.mob.tel;. (marke vozila, regiustracije); (5) kada će preći koji granični prelaz - napisala je Brnabić na Twitteru. 

- I sve to dok je Danilo Vučić još uvijek u BiH! Prema podacima koje su bez ikakve odgovornosti objavili, (a dobili od koga?), Danilo se vraća danas, a sada svi znaju i kuda, kojim vozilima, sa kojim ljudima. Pa ko želi - nek izvoli. Kako je ovako nešto uopšte moguće - upitala je Brnabić i označila Ured visokog predstavnika u BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.