UNIKATNO IZDANJE

Telefon Jupiter Rock inspiriran površinom najveće planete u našem Sunčevom sistemu

Dostupan je u dvije boje, crnoj i zelenoj, a sada je stigla i treća opcija, možda i najljepša u ponudi

Novi panel je ugodan na dodir. Gsmarena

Z. K.

30.3.2023

Novu verziju modela OnePlus 11 predstavila je kompanija OnePlus. Kao što je poznato OnePlus 11 je predstavljen u Kini početkom decembra, a u februaru je stigao na globalno tržište. Dostupan je u dvije boje, crnoj i zelenoj, a sada je stigla i treća opcija, možda i najljepša u ponudi.

Unikatno izdanje nazvano je Jupiter Rock jer je inspirirano površinom najveće planete u našem Sunčevom sistemu. Svaki primjerak ima drugačiji uzorak razvijen od materijala koji u OnePlusu nazivaju "3D mikrokristalna stijena" s finim svjetlucavim efektom koji se pojavljuje pri izlaganju svjetlosti.

Istraživanje i razvoj panela trajali su više od jedne godine, a materijal prolazi kroz kompleksne procese prije nego postane stražnji panel pametnog telefona. Kompanija je istakla da je proizvodnja itekako kompleksna.

Iz OnePlusa kažu da, osim što izgleda lijepo, novi panel je ugodan na dodir kao kamen koji je bio pod izvorskom vodom hiljadama godina. Iako je Jupiter gasni gigant, dizajn i materijal su bazirani na mikrolitu.

Pametni telefon dolazi sa 16 GB RAM-a i 512 GB interne memorije te košta kao i zelena i crna verzija, odnosno 655 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.