UNAPREĐENJA

Za ekstremnu hladnoću: Honor najavio mobitel čija će baterija podnijeti i minus 20 stepeni

Na taj način nestaju brige o izdržljivosti baterije u hladnim uvjetima, pri odlasku na skijanje ili planinarenje

Honor Magic6 Pro. Instagram

E. Ag.

2.2.2024

Poznato je kako zimi baterije u pametnim telefonima nešto kraće traju. Kao i u električnim automobilima. Honor je doskočio tom problemu te krajem februaru 2024. predstavljaju novi model pametnog telefona koji će pažnju, uz najmoćnije ugrađene komponente, privlačiti i mogućnošću rada pri čak -20°C.

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, 2. generaciji silicij-ugljične baterije, baterija u modelu Honor Magic6 Pro može postići izvrsne performanse trajanja na ekstremno niskim temperaturama. Na taj način nestaju brige o izdržljivosti baterije u hladnim uvjetima, pri odlasku na skijanje ili planinarenje.

Honor je testirao bateriju najnovijeg modela koji će biti predstavljen na sajmu MWC 2024, u različitim, ekstremnim uvjetima, i na nebu i na zemlji.

No, Honor ne staje ovdje pa je Honor Magic6 Pro, kako bi dodatno pokazao izdržljivost baterije na niskim temperaturama, poslao u – stratosferu. Nevjerovatno putovanje ovog premium uređaja u spomenuti sloj zemljine atmosfere vidljivo je i u videu.

Honor je prvi proizvođač pametnih telefona koji je detaljno proučavao materijal negativne elektrode na bazi silicija koji podiže gustoću snage i brzo punjenje na višu razinu dok je Tesla proučavao kemijsku strukturu silicija od 2016.

Ovo je, također, prva baterija opremljena samostalnim čip setom koji dodatno poboljšava performanse baterije u svim uvjetima, posebno u uvjetima niskih temperatura kao što je -20 °C, što će svakako nadmašiti konkurenciju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.