KONTROLA MEMORIJE

Uskoro ćete moći narediti ChatGPT-u šta da zapamti, a šta da zaboravi

Kalifornijska kompanija za razvoj vještačke inteligencije OpenAI počela je da uvodi kontrolu memorije za jedan dio korisnika

Za sada nije poznato kada će ova probna funkcija biti dostupna širem krugu korisnika ChatGPT-a. AP/Michael Dwyer

E. Ag.

15.2.2024

Kalifornijska kompanija za razvoj vještačke inteligencije OpenAI počela je da uvodi kontrolu memorije za jedan dio korisnika sistema ChatGPT.

Nove komande omogućavaju korisnicima da eksplicitno naglase šta žele da ChatGPT zapamti ili zaboravi, navodi se u blogu OpenAI na stranici kompanije.

- Dok ćaskate sa sistemom ChatGPT, možete da ga zamolite da zapamti nešto konkretno ili da mu dozvolite da sam pokupi detalje - napominje OpenAI.

U daljnjem tekstu je navedeno nekoliko primjera kako nove komande mogu da budu korisne u praktičnom životu, piše Tanjug.

Ako ChatGPT zapamti da imate malo dijete koje voli meduze, kreirat će mu rođendansku čestitku s meduzom koja nosi veseli šešir, navodi OpenAI.

Kompanija istovremeno naglašava da korisnici u svakom trenutku mogu da isključe memoriju preko komandi Settings > Personalization > Memory.

Ako korisnici žele da vide šta je ChatGPT zapamtio o njima ili izbrišu svu memoriju, mogu da to učine preko Settings > Personalization > Manage Memory.

Za sada nije poznato kada će ova probna funkcija biti dostupna širem krugu korisnika ChatGPT-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.