INSTAGRAM

Eminem i dalje koristi ovaj legendarni telefon: "Pametno"

Izgleda da poznati reper nije ljubitelj modernih pametnih mobitela

Telefon je 2022. godine proglašen zastarjelim. Instagram

E. Ag.

3.3.2024

Nedavno je otkriveno da Eminem još koristi BlackBerry s tastaturom. Ovu informaciju podijelio je DJ Whoo Kid, koji je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj su on, Eminem i Mr. Porter iz D12 na kauču. Na fotografiji se vidi da Eminem koristi BlackBerry, a isto je potvrđeno u opisu.

- Eminem je pokušavao da ukapira ko je pojeo posljednju porciju špageta - napisao je Whoo Kid te dodao:

- Ja sam slegnuo ramenima i rekao mu da je to bio @iamdenaun. I usput, da. Još ima BlackBerry telefon.

- "I ja ga još imam", "Vintage", "Pametno, ovi današnji pametni telefoni uništavaju društvo", "Meni nedostaje moj BlackBerry", "I ja ga još imam, ne želim da se odreknem te tastature", "Da li je to vintage BlackBerry ili model iz 2022?" - neki su od komentara ispod objave, piše Index.hr.

Kako piše Complex, telefon je 2022. godine proglašen zastarjelim nakon što je BlackBerry prestao da pruža usluge za svoje klasične mobilne uređaje. Posljednji modeli koje je kompanija lansirala bili su BlackBerry Evolve i Evolve X u 2018. Zato nije jasno kakvu funkcionalnost Eminemov uređaj ima, ili kako još može da ga koristi.

Ipak, BlackBerry telefoni se i dalje mogu pronaći i kupiti u pojedinim online prodavnicama, poput Amazona, ali njihova funkcionalnost je ograničena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.