FILM I TV

Jedan od takmičara Big Brothera optužen za pedofiliju

Index.hr

28.1.2018

Aleksandar Neradin, jedan od takmičara RTL-ovog reality showa Big Brother, optužen je za pedofiliju.

O činjenici da su u svoj reality show pozvali čovjeka kojem se sudi zbog seksualnog zlostavljanja Index.hr upit je poslao i RTL-u.

- Potpisivanjem ugovora s RTL-om, svi takmičari, između ostaloga, garantiraju da nisu kazneno gonjeni niti pravomoćno osuđivani. U slučaju povrede bilo koje ugovorne odredbe, pa tako i zbog povrede istinitosti podataka i jamstava, RTL ima pravo raskinuti ugovor. Navedeno vrijedi i za Aleksandra Neradina, koji nije više dio projekta Big Brother 2018. - stoji u odgovoru.

Na stranicama suda u Rijeci navodi se kako je Aleksandar Neradin optužen za kazneno djelo iz stavka 5, iz članka 158. Kaznenog zakona.

Optužba za pedofiliju

Članak 158. Kaznenog zakona propisuje postupak kažnjavanja spolnog zlostavljanja djeteta mlađeg od petnaest godina.

- Ko izvrši spolni odnos ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od petnaest godina, ili ga navede da izvrši spolni odnošaj ili s njime izjednačenu spolnu radnju s trećom osobom ili da nad samim sobom izvrši sa spolnim osnosom izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina - piše u stavku 1 članka 158. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Ko djelo iz stavka 1 ovoga članka počini uz primjenu sile ili prijetnje, obmane, prevare ili zloupotrebom ovlasti ili teškog položaja ili odnosa zavisnosti djeteta o njemu, kaznit će se kaznom zatvora od tri do petnaest godina, navedeno je u stavku 5, onom za koji se tereti Neradina.

Sjednica optužnog vijeća zbog Neradinovog slučaja, kako se može vidjeti na stranicama suda u Rijeci, održana je 27. veljače 2017. godine. Sjednicu je vodila sutkinja Dina Brusić.


Nastavak suđenja četiri dana prije ulaska u Big Brother 

Suđenje Neradinu nastavilo se 23. januara, četiri dana prije jučerašnjeg početka Big Brothera.

Ovaj put raspravu je vodio sudac Domagoj Vučkov.

"Svašta sam radio"

Predstavljajući se prilikom ulaska u Big Brother kuću, Aleksandar Neradin je rekao kako ima 32 godine i dolazi iz Makarske. Naveo je da je zaposlen kao grobar.

Neradin, kako navodi za RTL, smatra da je iznadprosječno inteligentna osoba.

- Danas su ljudi glupi k'o stup. Dok drugi u svoje slobodno vrijeme sjede po kavama ogovarajući kolege, ja sam neko ko shvaća stvari - tvrdi Neradin.

- Ne vjerujem apsolutno nikom, svi su me izdali i zato sam došao raditi tu gdje i radim, jer me nitko neće zeznuti, jer svi spavaju - rekao je Makaranin i pohvalio se brojem žena s kojima je imao avanture za jednu noć.

- Svašta sam radio. Počeo sam raditi još dok sam bio dijete. Prodavao sam srećke za lutriju, a onda sam radio u jednom restoranu te poslije napokon ostvario želju da se zaposlim na brodu. Tu sam prošao sve što me zanimalo vezano za žene, i debele i mršave, i ružne i lipe, svakakve, i to mi je i bio cilj. Uglavnom, kada su se počele nagomilavati sve te žene, shvatio sam da se nekima ne sjećam ni imena i onda sam počeo zapisivati. Išlo je do nekih 140 - rekao je za RTL Aleksandar Neradin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.