FILM I TV

Tvorci serije Igre prijestola pišu scenarije za nove epizode Ratova zvijezda

( Ilustracija)

Avaz.ba

7.2.2018

Fanovi ''Igre prijestola'' i ''Ratova zvijezda'', ujedinite se! Jer, ako se vi ne ujedinite, ujedinit će vas Dizni (Disney) bez obzira na vaše želje.

Naime, Dizni je zvanično objavio da će za pisanje scenarija novih epizoda ''Ratova zvijezda'' biti zaduženi tvorci serije ''Igra prijestola'' Dejvid Beniof (David Benioff) i Danijel Vajs (D.B. Weiss).

Nove epizode će biti odvojene od glavne sage o Skajvokerima, koja je započela ''Novom nadom'', a završit će 2019. godine, devetom epizodom. Također, postojat će nezavisno od serije koju je najavio Rajan Džonson (Ryan Johnson).

- Dejvid i Den su neki od najboljih pripovjedača današnjice. Njihovi likovi su kompleksni, a dubina priče i bogatstvo mitologije će otvoriti neka nova polja i hrabro odvesti ''Ratove zvijezda'' na puteve koji su nevjerovatno uzbudljivi - rekla je Ketlin Kenedi (Kathleen Kennedy), predsjednica kuće Lucasfilm.

Sve ovo stiže u periodu tranzicije za dvojicu scenarista, jer njihova serija ''Igra prijestola'', rađena prema romanima Džordža Martina (George R. R. Martin) završava 2019. godine.

Njih dvojica su već najavili da razvijaju još jednu seriju za HBO, naziva ''Confederate''. Međutim, ideja serije je izazvala podijeljene reakcije, jer istražuje alternativni svijet u kom je Američki građanski rat završio drugačijim ishodom, a ropstvo i dalje postoji, što neki smatraju bezosjećajnim. HBO je odbio da komentariše budućnost ove serije.

- Na ljeto 1977. godine, otputovali smo u daleku galaksiju i sanjali smo o njoj od tada. Počastvovani smo ovom prilikom, a pomalo i prestravljeni odgovornošću, ali i uzbuđeni da počnemo čim posljednja sezona ''Igre prijestola'' bude završena - rekli su Vajs i Beniof u zajedničkoj izjavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.