TV TRANSFERI

OBN Adrijani Kurtišaj zaprijetio tužbom?

Mjesecima radili na emisiji “Adrijana Time”, a ona je otišla preko noći, tvrdi naš izvor

Kurtišaj: Nije se oglašavala. Arhiva

Piše: E. B.

7.4.2019

Da Adrijana Kurtišaj s OBN-a prelazi na Novu BH, vijest je koja je procurila prošle sedmice. Doduše s OBN-a su potvrdili da Kurtišaj odlazi iz njihovog tima, dok sa Nove BH nije bilo potvrde da im se ova voditeljica priključuje.

 Trud i rad

U TV kuloarima se špekulira da je Adrijanin prelazak na drugu televiziju obustavljen, a razlog je unaprijed potpisani ugovor s OBN- om gdje radi više od 10 godina i gdje je početkom marta trebala krenuti emisija „Adrijana Time“.

OBN je, tvrdi naš izvor, Adrijani zaprijetio tužbom jer se preko noći povukla iz novog projekta.

- Ova televizija je uložila mnogo truda i rada u novu emisiju. Sve je bilo spremno studio, gosti, ekipa koja je trebala raditi..., a sada je sve obustavljeno zbog mogućeg transfera – govori naš izvor.

Potparol OBN televizije Saša Martić nije mogao prokomentirati ove navode.

- Ne mogu vam ništa reći, jer nisam upoznat s detaljima. To je u nadležnosti direktora, a ne mojoj – poručio je kratko Martić.

Na OBN-u mjesecima su pripremali projekt pod nazivom “Adrijana Time”, a Kurtišaj nam je ovo potvrdila i u nedavnom intervjuu koji je dala za naš list.

- Intenzivno od početka godine radimo na novoj emisiji. Radila sam do sada na mnogim različitim projektima, ali se ovome posebno radujem. Emisija će nositi i moje ime, što me čini izuzetno ponosnom. Svake sedmice se sastajemo i dogovaramo posljednje detalje u vezi sa sadržajem programa, izgled studija i svega ostalog - kazala je svojevremeno Kurtišaj.

 Dio tima

S druge strane, s Nove BH su poručili:

- Adrijana Kurtišaj nije dio tima Nove BH, no voljeli bismo nekog poput nje u budućnosti imati u svom timu .



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.