NOVI NASTAVCI

"Uvod u anatomiju": Sedam iznenađujućih činjenica koje niste znali o najboljoj medicinskoj seriji

Nova sezona puna uzbuđenja. Agencije

Avaz.ba

7.10.2019

Četrnaest sezona bezvremenske serije "Uvod u anatomiju" (Grey's Anatomy), koja je proglašena najboljom medicinskom dramskom serijom svih vremena, stiže uskoro na Pickbox Now! Jedna od najdugovječnijih serija počela se emitirati 2005. godine i jedna je od omiljenih serija ikada.

"Uvod u anatomiju" prati toliko pozadinskih priča da je gotovo nemoguće znati sve. No, evo  zanimljivosti koje ni najstrastveniji ljubitelji serije nisu znali.


Samo su 4 glavna lika i dalje u seriji

Nakon 14 sezona i više od 300 epizoda, ostala su samo četiri glavna lika koje gledamo od samog početka serije. To su Meredit Grej (Meredith Grey), Aleks Karev (Alex), Miranda Bejli (Bailey) i Ričard Veber (Richard Webber).


"Gray's Anatomy" je prava knjiga

"Uvod u anatomiju" originalno se zove "Grey's Anatomy" po uzoru na Gray's Anatomy, što je naziv udžbenika za anatomiju koji se štampa i danas. Autor knjige je Henri Grej (Henry Gray), a knjiga se može naručiti preko eBaya. 

Pravi doktori rade na scenariju

Producenti su zaposlili prave doktore kao savjetnike za sve medicinske situacije i izraze. Njihova je zadaća pobrinuti se da scenaristi sve tačno napišu. Naime, kada dođu do medicinskog žargona, scenaristi napišu samo izraz „nešto medicinski“ pa ljekarii upotpune scenarij pravim izrazom. 

Ne opada popularnost jedne od najgledanijih serija ikada. Agencija

Serija je pomogla spasiti život u stvarnosti

Desetogodišnja djevojčica uspješno je oživjela svoju majku nakon što je imala astmatični napad. Njena kćerka je rekla kako je ispravan način reanimacije naučila gledajući "Uvod u anatomiju".

Jedna od glumica odbila je nominaciju za Emmy

Ketrin Hejdžl (Katherine Heigl) je 2008. odbila nominaciju za Emmy za svoju ulogu Izzie. U službenoj izjavi rekla je kako misli da joj scenaristi nisu dali dovoljno dobar materijal da bi zaslužila nominaciju te ne želi potencijalno uskratiti tu mogućnost glumicama koje su imale dobre materijale. Ubrzo nakon toga, Hejdžl je napustila seriju. 

Elen Pompeo najplaćenija je glumica u seriji

Prošle godine otkrilo se kako Elen Pompeo (Elen),  koja tumači glavnu ulogu Meredit Grej, zarađuje 20 milona dolara godišnje. To znači da zarađuje oko 575 hiljada dolara po epizodi. 

Pompeo zarađuje 575 hiljada po epizodi. Agencije

Dokle god Pompeo želi snimati, serija ide dalje

Kreatori serije kažu da, dokle god Elen Pompeo želi glumiti ulogu Grej, serija će živjeti. To također znači da, kad ona to više ne bude htjela, serija će završiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.