STANJE JE NEIZVJESNO

Legendarna Berta je na respiratoru i dijalizi: Ništa ne možemo učiniti, ali nadamo se

Zbog zdravstvenih komplikacija nedavno su je premjestili u ustanovu za dugotrajno liječenje

Trenutno je na respiratoru i dijalizi. Agencije

Avaz.ba

16.7.2020

Končata Ferel (Conchata Ferrell) 77-godišnja američka glumica najpoznatija po ulozi Berte, legendarne domaćice Charlieja Sheena u hit TV seriji "Dva i pol muškarca", nedavno je pretrpjela srčani udar, a njezin oporavak bit će dug i neizvjestan, prenosi "People".

Njen suprug Arnie Anderson američkim medijima rekao je kako je Končeta hospitalizirana još u maju nakon što se razboljela. Pune četiri sedmice provela je na odjelu intenzivne njege, a u jednom trenutku doživjela je i 10-minutni srčani zastoj. 

Zbog zdravstvenih komplikacija nedavno su je premjestili u ustanovu za dugotrajno liječenje.

Glumica najpoznatija po ulozi Berte, legendarne domaćice Charlieja Sheena u hit TV seriji "Dva i pol muškarca". Agencije

- Trenutno je na respiratoru i dijalizi. Iako joj je stanje stabilno, polusvjesna je i nesposobna za komunikaciju. Često preko telefona razgovaram s njezinom medicinskom sestrom, ali ne mogu je posjetiti zbog strogih pravila koje su bolnice uvele kako bi spriječile širenje zaraze koronavirusom - izjavio je suprug Arnie.

- Proći će još neko vrijeme prije nego što dođe do oporavka... Ništa ne možemo učiniti da ubrzamo taj proces, ali nadamo se najboljem - dodao je.

Omiljena glumica iz "Dva i pol muškarca" u decembru prošle godine također je završila u bolnici zbog infekcije bubrega, koja se, nažalost, proširila i počela joj kontaminirati krv. 

Ferrell je i tad nekoliko sedmica odležala na intenzivnoj, a od januara se oporavljala kod kuće, gdje je svaki dan odrađivala i fizikalnu terapiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.