SERIJE

“Ne diraj mi mamu” na Novoj BH: Sin, zet i punica pod istim krovom

U glavnim ulogama su Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro, koji utjelovljuju partnere advokate Budimira Ćorovića i Zlatka Sljepčevića

Diklić, Đurić i Bitorajac: Prva epizoda 23. decembra. Promo

Piše: L. S. R.

18.12.2020

Na Novoj BH 23. decembra počinje se emitirati humoristička serija čiji scenarij potpisuje Feđa Isović, dok je za režiju zadužen Elmir Jukić. Ovaj uspješni dvojac tvorac je i serije “Lud, zbunjen, normalan”.

“Ne diraj mi mamu” bit će na programu od ponedjeljka do četvrtka u 20.15 sati.

U glavnim ulogama su Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro, koji utjelovljuju partnere advokate Budimira Ćorovića i Zlatka Sljepčevića.


Ekipa serije "Ne diraj mi mamu". Promo

Osim poslovnog odnosa, ovaj dvojac vežu i porodične poveznice. Naime, Budimir (Rene Bitorajac) je Zagrepčanin, oženjen Sarajkom, Zlatkovom sestrom. Budimirovu punicu i Zlatkovu majku Diku utjelovljuje glumica Jasna Diklić. Dika živi s Budimirom, a igrom okolnosti u jednom trenutku Zlatko ostaje bez svog doma i tako nastaje nefunkcionalna porodica u jednom stanu: sin, zet i punica, odnosno majka.


U kafiću “Paragraf 42”, koji se nalazi odmah prekoputa zgrade suda, rješavat će se brojne pravnosudske igre, te rasplitati razni porodični problemi.


U prvom nastavku saznajemo kako advokati Sljepčević i Ćorović imaju određene finansijske probleme. Budimir je zabrinut zbog kazne od porezne inspekcije, a Zlatko jer ima određene kockarske dugove. Rješenje svojih problema vide u Diki…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.